MAN-ovi autobusi za Južnu Afriku

Riječ je o tržištu s generalno lošim cestama, teškim klimatskim uvjetima i raznolikom topografijom koja traži posebno prilagođena vozila

MAN Truck & Bus South Africa, kao tržišni lider, iskoristio je konferenciju Udruženja Južnoafričkih autobusnih prijevoznika (SABOA – Southern African Bus Operators Association), te predstavio dva nova modela autobusa koja zbog specifičnih uvjeta eksploatacije moraju biti vrlo robusni.

Prvi predstavljeni model je MAN Lion’s Explorer sa 65 mjesta, sagrađen na MAN HB 3 šasiji, pa se od njega očekuje redovan linijski promet na raznolikim terenima. Pokreće ga agregat D20, snage 350 KS, a proizvodnja će se odvijati u MAN-ovoj tvornici u Olifantsfonteinu.

Drugi model za osnovu koristi šasiju MAN CLA koja se proizvodi u Indiji, dok nadgradnju proizvodi Marco Polo. Ova šasija pokazala je izuzetno dobre rezultate u najtežim eksploatacijskim uvjetima. Zbog čvrstine, ovo vozilo će se koristiti za prijevoz u ruralnim sredinama, kako za redovne linije, tako i za školski prijevoz koji se obavlja gotovo isključivo na neasfaltiranim cestama.

„Vrlo smo zadovoljni testnim rezultatima. CLA šasija je pokazala da je u stanju podržati strategiju rasta MAN-a u podekvatorijalnoj Africi“, prokomentarisao je Markus Geyer, generalni direktor MAN Truck & Bus Južna Afrika, na konferenciji u Johannesburgu.

Comments

comments