Konačno je stigao i Peugeot 108

Iako je predstavljen pred gotovo četiri godine zajedno sa svojim blizancima Citroenom C1 i Toyotom Aygo, komercijalizacija u Hrvatskoj krenula je tek 15. siječnja ove godine

Aygo je nekima prefuturističan, a Citroen preneobičan s velikim okruglim svjetlima. Peugeot je, kao i u prvoj generaciji najsmirenijih linija, gotovo ozbiljan, u skladu s filozofijom brenda. Konačno je, četiri godine nakon svjetske premijere, predstavljen i na našem tržištu, a u ponudi je s dvije razine opremljenosti: Active i Allure, te s benzinskim motorom 1.0 VTi 68.

Unutrašnjost u boji naglašava njegov snažan karakter i veselje. Jedinstvenim stilom i neodoljivim licem, plijeni pozornost već na prvi pogled. Dostupan je u verzijama s troja, odnosno pet vrata.

Nudi korisne tehnologije koje olakšavaju svakidašnjicu, od opreme jednostavne za uporabu poput 7“ zaslona osjetljivog na dodir do tehnologije Mirror Screen koja omogućuje kopiranje aplikacija s pametnog telefona te njihovo upravljanje putem tableta osjetljivog na dodir.

Serijska oprema ACTIVE sadrži ABS, REF, AFU, ESP elektronske sustave, preklopivu stražnju klupu 50/50 sa naslonima za glavu, ručno podesiv klima uređaj, daljinsko centralno zaključavanje, ručice na vratima i kučišta vanjskih ogledala u boji karoserije, električne podizače prednjih stakala, ukrasne poklopce kotača 14“ XAUREL, servo upravljač podesiv po visini, pomoć pri pokretanju na nagibu, neizravan sustav kontrole tlaka u gumama, audio sustav MP3 + 4 zvučnika, komande audio sustava na upravljaču, putno računalo, bluetooth, USB priklučak + utičnicu 12 V, putno računalo, sjedalo vozača podesivo po visini, prednje i bočne zračne jastuke za vozača i suvozača, bočne zračne zavjese, 2 Isofix sidrišta na stražnjim sjedalima, set za popravak probušene gume, LED dnevna svjetla, tkaninu sjedala Carlight. Serijska oprema ALLURE dodatno na Active uključuje opremu audio 7“ zaslon osjetljiv na dodir, Mirror screen, limitator brzine, lakometalne naplatke 15“ Thorren, prednja svjetla za maglu, vanjska ogledala grijana i električno podesiva, kožom presvučen obruč upravljača i ručicu mjenjača koji uključuje komande audio uređaja na upravljaču te digitalni brojač okretaja motora.

Zahvaljujući kompaktnim dimenzijama (dug je samo 3,47 m) uz udobnost bez premca za ugodnu svakodnevnu vožnju nudi i odličnu okretnost i upravljivost (krug okretanja od samo 4,80 m) koje mu omogućuju da se provuče posvuda.

Peugeot 108 Active 1.0 VTi 68 BVM5 u ponudi je s cijenom od 78.245 kn, a Peugeot 108 Allure 1.0 VTi 68 Allure po cijeni  od 87.245 kn.

Comments

comments