KIA Ceed Sportswagon, nova korejska uspješna priča stigla u Hrvatsku!

KIA Ceed Sportswagon i službeno predstavljena u Hrvatskoj. Čak 90 mm duži u odnosu na prethodnika, atraktivni Korejac dolazi u izvedbi s tri benzinska (100-140 KS)  i ‘samo’ jednim dizelašem (115 KS)

U prekrasnom ambijentu konjičkog kluba Trajbar u Zaprešiću, Kia je predstavila novu izvedbu svoje najveće uzdanice – Ceed Sportswagon. Atraktivni karavan već je u svojim prvim najavama i izlasku na cestu, kod ljudi iz automobilske struke izazvao brojne pozitivne komentare. Najbolje od svega, Ceed Sportswagon slavio je u velikom usporednom testu koji je proveo njemački Auto Bild. Bolje najave od ove onda i ne treba…

Što je zapravo novo na Ceedu SW? Sve! Gotovo svaki dio ovog Korejca je novi, a njegova vanjska linija u malo toga se podudara sa svojim prethodnikom. Karavanski Ceed narastao je dodatnih 90 mm, što je u konačnici rezultiralo s još više komocije u samome automobilu. Posebno u drugom redu sjedišta, kao i prtljažniku koji sada donosi velikih – 600 litara!
Već u serijskoj opremi dolazi bogato opremljen, sigurnosnih stavki za pomoć u vožnji ne manjka.Kupcima će Ceed SW biti dostupan u – Active, Edition i Fresh paket opreme.

Pogled ispod poklopca motora otkriva zanimljiva pogonska rješenja. Korejci su se namjerili na benzince, tako će prvi u ponudi biti 1,4-litreni atmosferski sklop snage 100 KS dostupan od 131.990 kuna. Dok će kupce sigurno zaintrigirati mali turbak – 1.0 T-GDi (120 KS) i perjanica ove priče 1.4 T-GDi od 140 KS s cijenom od 144.990, odnosno 170.990 kuna!

Oni koji vole zvuk dizelskih motora, zadovoljit će se 1.6 CRDi izvedbom od 115 KS, koja svojim potencijalom snage i potrošnje (6 litara) oduševljava, kao i sasvim pristojnom cijenom u rasponu od 149.990 kuna do 175.990 kuna. Ako ćemo prognozirati bližu i dalju budućnost ovog modela u svim svojim izvedbama (ne zaboravite, tek treba stići i Shooting brake, nasljednik Pro Ceeda), Kia može otvoriti pjenušac…

Comments

comments