Kao u drugom svjetskom ratu; umjesto automobila proizvodi se oprema za bolnice

Jaguar Land Rover preusmjerit će svoj odjel za razvoj prototipova kako bi iskoristio svoju CAD stručnost dizajna i započeo proizvodnju zaštitnih vizira za borbu protiv koronavirusa

Jedini takav vizir koji je odobren od NHS-a, razvijen je u suradnji s timom stručnjaka Jaguar Land Rovera u centru za kreiranje proizvoda u Gaydonu, gdje na raspolaganju imaju jedan od najnaprednijih uređaja za 3D ispis u Europi.
To dolazi kao vrijedna pomoć u situaciji u kojoj u Velikoj Britaniji vlada nedostatak osobne zaštitne opreme za osoblje na prvoj liniji borbe protiv virusa Covid-19. To je dovelo do toga da su mnogi radnici pretrpjeli ozljede zbog dugotrajnog nošenja ili neadekvatne opreme. Kroz suradnju s tvrtkama kao što je Pro2Pro u Telfordu, plan je proizvesti 5000 vizira tjedno.

Prozirni štit proizveden je upotrebom kemijski otpornog polikarbonata kojeg u zvršni oblik obrezuje tvrtka RGH Rubber Limited koristeći posebni stroj. Tim je uspio dizajnirati vizir s podesom veličinom kako bi ga se moglo nositi udobno i sigurno više sati.
Sigurnosna elastična traka drži vizir na mjestu i može se brzo i lako zamijeniti kako bi se izbjeglo onečišćenje.

Comments

comments