Kamioni na meti lopova

U Slavoniji i Baranji pojavili su se lopovi koji u potrazi za gorivom gotovo svakodnevno obijaju rezervoare svih vrsta vozila, pogotovo kamiona

Kako piše Glas Slavonije, u Brodsko-posavskoj županiji u ruke policije tako su nedavno pali rumunjski vozači kamiona (njih ukupno osam) koji su ukrali nekoliko tisuća litara dizela. S pomoću specijalnog alata krali su gorivo iz spremnika kolega – vozača srpskih, bosanskih, bugarskih i slovenskih šlepera na odmorištima Dragalić, Sredanci, Ježevo i Staro Petrovo Selo.
Parkirali bi se uz žrtvin kamion te pod okriljem mraka dok vozač drugog kamiona spava provalili u spremnik, crijevom povezali sa svojim vozilom, a u kabini uključili pumpu za pretakanje.
Opljačkani vozači nisu znali što im se dogodilo dok ubrzo ne bi ostali bez goriva pa slučaj prijavili policiji. Spretni lopovi krađom nekoliko tisuća litara goriva oštetili su vlasnike za nekoliko desetaka tisuća kuna. Osim šlepera, kradljivci goriva ciljaju i na druga vozila koja imaju velike spremnike za gorivo, prvenstveno na radne strojeve i traktore.

Zanimljivost je da među žrtvama rumunjskih kradljivaca nisu bili turski vozači. Turci se u većini slučajeva drže zasebno, organizirani su i u pravilu voze u konvojima, a u slučaju da uhvate lopova taj bi molio da policija čim prije dođe. Da ga spasi.

Foto: Gojko Mitić

Comments

comments