Jubilarno izdanje najveće kabine: DAF XF Super Space Cab Celebration Edition pršti od luksuza

Ovom luksuzno opremljenom, posebno označenom i obojanom verzijom najveće i najudobnije kabine na tržištu, DAF slavi proizvodnju 250.000-tog DAF-a XF sa Super Space kabinom

“Kako vozaču možemo ponuditi najvišu udobnost?” Ovo je pitanje 1985. dovelo do uvođenja Space kabine na modelu DAF 3600, koja je postavila nove standarde po pitanju unutarnjeg prostora, a time i za udobnost vozača zahvaljujući povišenom krovu. Godine 1994. DAF je otišao još dalje: stigla je Super Space Cab, s kojom je DAF ponovno podigao letvicu.

Interijer najnovije DAF XF Super Space kabine osmišljen je kao idealno mjesto za svakog vozača koji u njoj radi, živi i spava. Nenadmašan ergonomski, lijepo uređen i izuzetno prostran. Kabina ima zapreminu veću od 12,6 m3, što je čini najprostranijom na tržištu. Nudi impresivnu stajaću visinu od 2,23 metra i više od 925 litara skladišnog prostora. Opremljen je s dva izdašna kreveta, donji je širok 80 cm i dugačak 2,20 metara, a standardno dolazi s debelim madracem. Stoga nije bez razloga polovica svih DAF XF-ova naručena kao Super Space Cab. Oprema ove posebne verzije različita je ovisno o tržištu; za svaku je verziju konfigurirana tako da odgovara lokalnim željama kupaca.

Ipak, svaki Celebration Edition opremljen je ekskluzivnim interijerom, uključujući i kožni paket u boji konjaka, dok krevet uvijek ima DAF-ov udobni madrac debel 15 cm za maksimalnu udobnost spavanja. Pored toga, oprema poput brzog navigacijskog sustava DAF TNR, najopsežnije kontrole klime, uključujući rad sa stražnjeg zida i DAF-ovog impresivno velikog hladnjaka, dolazi također u standardnoj opremi. Kabina se nudi u dvije vanjske boje, bijeloj i Jamaica plavoj, s prepoznatljivim zlatnim trakama i oznakama 250K Edition.

DAF XF Super Space Cab Celebration Edition dostupan je kao tegljač 4×2 FT i 6×2 FTG kao i u svim teretnim konfiguracijama, ne kao komunalac ili građevinac. U pogledu pogonske jedinice može se odabrati PACCAR MX-11 s 330 kW/450 KS ili PACCAR MX-13 motor od 355 kW/480 KS ili 390 kW/530 KS. Ovo slavljeničko izdanje već je dostupno kod svih službenih DAF trgovaca.

Comments

comments