Još električnih Solarisa za Barcelonu

Najveći javni prijevoznik u glavnom gradu Katalonije, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), naručio je 14 električnih autobusa Solaris Urbino 18

Barcelona je jedan od prvih gradova čijim ulicama su krenuli u promet električni autobusi Urbino u 18-metarskoj verziji. Poljski proizvođač je još 2015. u taj grad isporučio pet zglobnih autobusa, a sad je stigla nova narudžba. Katalonska prijestolnica treba još 14 električnih autobusa Urbino 18 s elektromotorom od 240 kW/326 KS. Vozila će biti opremljena akumulatorima Solaris High Power s nominalnim kapacitetom od 145 kWh koji će se puniti korištenjem pantografa od 500 kW, s mogućnošću brzog punjenja.

Vozači će imati koristi od niza rješenja koja podržavaju njihov rad i poboljšavaju sigurnost na cestama, kao npr. MirrorEye koji konvencionalna bočna ogledala zamjenjuje kamerama. Omogućuje bolju vidljivost ne samo pri jakoj sunčevoj svjetlosti, već i kad pada kiša ili noću. Sva naručena vozila također će biti opremljena uređajem Mobileye Shield + koji smanjuje rizik od sudara s pješacima ili biciklistima. Sustav inteligentnih kamera nadzire blizinu vozila i vozača upozorava na potencijalne opasnosti zvučnim i vizualnim signalima. Na poseban zahtjev klijenta, Mobileye Shield + bit će dodatno opremljen sustavom Geotab koji prepoznaje, arhivira informacije i informira operatera TMB o oštećenjima na cesti.

Comments

comments