Još 30 Actrosa za Ricardo

Investicija je ukupne vrijednosti četiri milijuna eura i omogućila je otvaranje novih 50 radnih mjesta

Da imam kapu skinuo bih  je pred vama, da me koljeno ne boli, kleknuo  bih pred vas – tim se simboličnim riječima obratio jučer osječki gradonačelnik Ivan Vrkić Ivici Škoji te Milanu Vrdoljaku i Darku Rimcu. A razlog je itekako valjan. Vrdoljak i Rimac, suvlasnici tvrtke Ricardo, vodećeg cestovnog prijevoznika u Hrvatskoj,  preuzeli su 30 novih Mercedes-Benzovih tegljača Actros s poluprikolicama na svečanosti organiziranoj u gospodarskom   dvorištu Automobila Škojo u  Osijeku. Riječ je o investiciji od četiri  milijuna eura, kojom je njihova transportna flota povećana na respektabilnih 280 prijevoznih jedinica.
Trenutno je u Ricardu zaposleno 315 djelatnika, a zahvaljujući povećanju posla s novim tegljačima ovih dana počinje zapošljavanje još 50 djelatnika.
– Ponosni smo što sudjelujemo  u realizaciji ovako ozbiljnog  projekta, jer je to i nama znak  da nas se doživljava kao ozbiljnog partnera – rekao je uvodno Ivica Škojo, direktor  tvrtke Automobili Škojo, koja  je 23 godine ovlaštena za prodaju i servis Mercedes-Benza.
Obostranu zahvalu nastavio je  Vrdoljak, koji je priznao kako  je Škojo indirektno kriv što su  započeli ovaj biznis. Od njega  su, naime, kupili prvi rabljeni,  a potom i novi Mercedesov  kamion.
– Bilo je to 2007. godine i taj je  kamion i danas u transportu.  Prešao je 1,1 milijun kilometara i iz simbolične zahvalnosti  povukli smo ga na lakši tran sport, na linije ovdje u Slavoniji – rekao je Vrdoljak. No i prvi veliki kontingent kamiona također je kupljen kod  Automobila Škojo, bilo je to deset tegljača u proljeće 2013.  godine. Ti kamioni prevoze u  zemljama Europske unije. Izvozni transport, naime, čini  trećinu poslovanja Ricarda. U  njihovim je “nogama” već 500  tisuća prijeđenih kilometara.
– Kamione na tim linijama sada ćemo početi zamjenjivati  ovim novim – rekao je Rimac.
Osim Škoje primopredaji ključeva nazočio je i Igor Geršak,  direktor Star Importa, generalnog distributera Daimlera  AG za Hrvatsku.
M.Bugarić
Snimio: Gojko Mitić

Comments

comments