To je novi Crafter

Na IAA salonu komercijalnih vozila u Hanoveru VW planira i službeno predstaviti svoj novi model Craftera  zajedno s verzijom sa značkom MAN-a i oznakom TGE

Nova generacija volkswagenovog većeg komercijalnog vozila, odnosno modela Crafter stiže deset godina nakon što je predstavljen njegov prethodnik, tj. trenutni model. VW je objavio prve službene podatke i fotografije ovog vozila koje će, kada je riječ o dizajnu, biti usklađeno s ostatkom svoje modelne obitelji. Očekivano, dizajneri su iskoristili stilske detalje s manjeg Transportera, a u njemačkom proizvođaču ističu da je s koeficijentom otpora zraka koji iznosi 0,33, Crafter najaerodinamičniji model u svojoj klasi.
No, kod ovakvih vozila dizajn malo znači pa proizvođač jamči kako će kupci i korisnici novog Craftera posebno primijetiti iskorak u kvaliteti materijala i izrade, kao i u stupnju funkcionalnosti te robusnosti ovog vozila kojem je cilj zasjesti na sam vrh svog segmenta.
Četiri bazna modela dostupna su u tri različite duljine i tri različite visine krova.

Novi motor EA 288Nutz je dvolitreni TDI razvijen upravo za Crafter i nudi se s četiri izlazne snage. Kupci mogu birati između verzija sa 75 kW (102 KS), 90 kW (122 KS) i 103 kW (140 KS), dok u verziji s dvostrukim turbopunjačem razvija 130 kW (177 KS). Izbor pogona ovisit će o namjeni vozila, nudi se prednji, stražnji ili na sve kotače (4MOTION). Naravno na izboru su ručni ili automatski mjenjač.

U Volkswagenu navode da su poboljšali i unutrašnjost vozila i ergonomiju kabine u odnosu na aktualnu generaciju. Inženjeri i dizajneri su prilikom oblikovanja interijera naročito obratili pažnju na funkcionalnost detalja.
U tu svrhu, volkswagenovi stručnjaci su provodili dosta vremena s vlasnicima trenutnog modela, posebno u trenucima obavljanja njihovog svakodnevnog posla, slušali savjete i kritike te u osnovi omogućili korisnicima da daju svoj doprinos razvoju nove generacije.
Mislilo se i na sigurnost, pa je ovaj kombi prava riznica modernih tehnologija. ESP sa sustavom stabiliziranja prikolice, ACC Adaptive Cruise Control, post-collision sustav kočenja, opcijski sustav stabiliziranja pri bočnom vjetru, pomoć pri manevriranju s prikolicom, kamera za vožnju unatrag, Rear Traffic Alert sustav, LED svjetla i Light Assist najbitnije su značajke. Tu je i online servis za korisnike.

Crafter je izuzetno prikladan za sva svjetska tržišta u razvoju i on će marki Volkswagen gospodarska vozila dati dodatni vjetar u leđa na putu da postane globalni proizvođač. Novi Crafter proizvodit će se u potpuno novoj tvornici u poljskom gradu Września.

 

Comments

comments