Iveco u Ulmu predstavio S-WAY R

Trkačku sezonu 2020. Iveco je započeo službenim predstavljanjem nove generacije kamiona posebno pripremljenih za Team Hahn Racing i Team Schwabentruck

Događaj je održan prošlog vikenda na testnom poligonu u Ulmu gdje se nalaze odjeli za dizajn, istraživanje i razvoj (R&D) i testiranje. Prezentaciji je nazočila mala skupina sudionika, u skladu sa sigurnosnim mjerama i higijenskim propisima za zaštitu i suzbijanje koronavirusa. Vozači Jochen Hahn iz Team Hahn Racinga i Steffi Halm iz tima Schwabentruck izveli su svoje nove kamione na testnu stazu, punim tempom demonstrirajući njihove snažne performanse vozila. Detalji se još ne znaju, ali je za očekivati je da su konstruktori išli do samih gornjih limita koje za ovu posebnu natjecateljsku klasu propisuje FIA.

Događaj je također prenošen uživo na Facebook stranici IVECO-a, tako da su sponzori, kolege i navijači timova mogli pogledati prezentaciju, kratki osvrt na vrlo uspješnu sezonu 2019. godine i pregled nadolazeće sezone utrka kamiona. IVECO je svoju ovogodišnju uzdanicu, trkaći S-WAY R razvijao i testirao pet mjeseci, a novi trkački kamioni imaju koristi od svih naprednih dizajnerskih i inženjerskih značajki novog cestovnog kamiona IVECO S-WAY lansiranih u ljeto 2019. godine; pogotovo kad je riječ o smanjenju otpora zraka Cx za čak 12%, što je rezultiralo uštedom goriva do 4%.

“IVECO S-WAY R je – bez pretjerivanja – najbolji i najmoderniji trkački kamion koji smo ikada proizveli. Jedva čekam da gledam kako ovaj ‘IVECO Bull’ stvarno pokazuje na što je sposoban na trkačkoj stazi.” izjavio je Jochen Hahn, šestostruki europski prvak u utrkama kamiona, svog novog kamiona, kojeg je s ljubavlju prozvao “Giulia”.
“Kad su u pitanju boje i oslikavanje, moj kamion je daleko bolji od Jochenovog“, rekla je Steffi Halm, vozač Schwabentruck tima. “Iako pretpostavljam da to i nije previše važno, jer će ga ove sezone vidjeti samo odostraga!”, dodala je.

Nadamo se da Ivecu, ali i ostalim natjecateljskim timovima, koronavirus neće nauditi planovima za ovu sezonu, jer su već prve dvije najavljene utrke – otkazane. Ovogodišnji ciklus natjecanja je trebao biti otvoren utrkom na Slovakiaringu nedaleko Bratislave prvog vikenda u lipnju (06.-07.06), da bi ovaj najveći trkaći cirkus dalje nastavio utrkom na Nürburgringu 18. i 19. srpnja. Kako sada stvari stoje, prva utrka bi trebala biti na Autodromu Most, na sjeverozapadu Češke, posljednjeg vikenda kolovoza – 29.-30.08.

Comments

comments