Iveco Daily Tourys je Minibus of the year 2017.

Na otvaranju Međunarodnog sajma autobusa (FIAA) u Madridu po prvi put je od strane stručnog žirija dodijeljena nagrada za Minibus godine

Tomu Terjesenu, predsjedniku međunarodnog žirija i za ovu nagradu, a koja je sada uključena u katalog europskih međunarodnih nagrada za autobuse, povjeren je zadatak da najavi ime pobjednika i dobitnika nagrade za miniautobuse, mikroautobuse i midiautobuse namijenjene profesionalnom putničkom prijevozu. Tijekom govora zahvalio je Miguelu Sáezu, direktoru časopisa Autobuses & Autocares i španjolskom članu Međunarodnog žirija za rad i predanost u organizaciji testiranja i dodjeli nagrade.

Miguel Sáez je predao nagradu koju je preuzeo Sylvain Blaise, potpredsjednik Iveco Global Bus. Blaise je ovo postignuće dijelio s cijelom obitelji Iveco, kao i sa svojim klijentima, po tome što, prema njegovim riječima: “Ova nagrada prepoznaje kvalitetu vozila koje je razvijeno u skladu sa zahtjevima i potrebama naših kupaca!”.

Miguel Aguilar, direktor FIAA-e, također je zahvalio Autobuses & Autocares i njegovom direktoru za ovu inicijativu testiranja, što je bilo moguće zahvaljujući sporazumu s IFEMA-om, a koja namjerava podržati vozilo čija je kvaliteta sada ovjerena od međunarodnog žirija, nešto što će sigurno stvoriti veće povjerenje kupaca.

 

Clemente González Soler, predsjednik Izvršnog odbora IFEMA, također je naglasio ssuradnju Autobuses & Autocares i Miguela Sáez u organizaciji ove nagrade i testiranja, čiji je cilj “popuniti rupu koja je do sada postojala u Europi, te kako bi se promovirala i dala veće značenje segmentu minibusa, koji ima veliki potencijal rasta”. Također je čestitao ostatalim finalistima, a podsjetimo, osim Daily Tourys Iveca, tu su bili još i Spica (Car-Bus.net), Next L7 (Indcar), In-Vip (Integralia), Nora (Ferqui), MD7 (Temsa) i Voyager GT (Unvi).

Sva ova vozila izdržala su zahtjevne testove, koje je nekoliko dana procjenjivao međunarodni žiri, a testiranje pod nazivom Minibus Euro Test uključivali su testove izvedbe u realnim uvjetima, promatranom s gledišta vozača i putnika.

Comments

comments