Irizar niže uspjehe

Početkom godine su Irizar i8 i i2e, 100% električni autobus, primili nagradu za španjolski autobus godine te novu nagradu za EEV vozilo godine

Ove nagrade dodijeljene od strane magazina za cestovni transport, Transporte 3 i Viajeros, nagrađuju izvrsnost novih autobusa i prepoznate su kao vrlo važne u segmentu autobusa. Nakon temeljitog analiziranja sigurnosti, pouzdanosti, ekonomičnosti i učinkovitosti kandidata, žiri, sastavljen od prijevoznika iz sektora putničkog prometa, tehničara i stručnjaka u tom segmentu, odlučili su o imenovanju Irizar i8 turističkim autobusom godine u Španjolskoj i Irizar i2e gradskim autobusom godine kao Prijateljem okoliša.

“Ova dvostruka kruna dolazi u vrijeme velikog uspona naše Grupe, a rezultat je napora koje smo napravili u posljednjih nekoliko godina ulaganjem u tehnologiju i održivost”, rekao je José Manuel Orcasitas, generalni direktor i predsjednik Uprave Irizar grupe.

Ovo je prvi put da su 2 Irizar autobusa dobila nagradu iste godine, a šesti put osvajaju nagrade i druga nagradu za Irizar i2e, 100% električni gradski autobus. Nedavno predstavljen Irizar i8 nagradu za autobus godine preuzeo je od Irizara i6, koji je osvojio istu nagradu 2011. godine.

str 8 Irizar i8

Irizar i8 – autobus nove generacije

Suvremeni turistički autobus Irizar i8 za duga putovanja, redovite linije i ostale posebne prijevoze opremljen je najmodernijom tehnologijom dostupnom na tržištu. Nova Irizarova perjanica uključuje impresivan vanjski i unutarnji dizajn sa vrhunskom tehnologijom. Testiran pri najzahtjevnijim uvjetima, Irizar i8 je siguran, čvrst, lagan, tih i pouzdan autobus. Kroz najteža ispitivanja pouzdanosti vozilo uvodi najnaprednije tehnologije u dizajnu, materijalima, komponentama i procesima proizvodnje visokokvalitetnim materijalima. Aerodinamika i masa vozila optimizirani su i osiguravaju maksimalnu profitabilnost prijevozniku.

str 8 Irizar i2e pariz

Irizar i2e, 100% električni

Razvijen i proizveden tehnologijom razvijenom unutar Grupe i cijelo životnim pristupom, Irizar i2e, rezultat je strateškog opredjeljenja Irizar Grupe prema inovacijama, a sa ciljem da postane vodeći u održivoj urbanoj mobilnosti. 100% električno vozilo konstruirano je kako bi se postigla najbolja moguća energetska učinkovitosti (smanjenje potrošnje) uz izbor različitih modela vozila, kao i optimalno upravljanje vozilom do kraja životnog ciklusa.

Uz emisiju ugljičnog dioksida od 8,45 g CO2 po putniku i kilometru, i2e je rezultat zajedničkog rada tvrtki Irizar Grupe: Jema, Datuk, Hispacold i Masats. Irizar i2e je vrlo dobro primljen na tržištu, a osim vozila u San Sebastianu i Barceloni, nove autobus sada možemo vidjeti i u Londonu (2), u Marseillesu (6), te na pokusnim vožnjama u Madridu, Parizu, Pamploni i Zaragozi.    G.Kekić

 

Comments

comments