Inovacije BASF-a električna vozila

Inovacije iz BASF-a pomoći će da se poveća stvarni domet vožnje i drastično smanji vrijeme punjenja za električne automobile srednje veličine

Godine 2025. na cestama širom svijeta bit će približno 1,5 milijardi automobila. „Sve veća potreba za mobilnošću predstavlja izazov, ali i izvrsnu priliku za razvoj inovativnih tehnologija kojima se ti problemi rješavaju!“ rekao je Dr. Martin Brudermüller, predsjednik Upravnog odbora izvršnih direktora tvrtke i glavni direktor za tehnologiju (CTO) BASF-a. Elektromobilnost, osobito u kombinaciji s obnovljivom energijom, bitno pridonosi rješavanju globalnih potreba za mobilnošću. Za komercijalni uspjeh električnih automobila bit će ključno učinkovito, troškovno efikasno pohranjivanje električne energije u baterijama. Sve je u kemiji.

Aktivni katodni materijali BASF-a čine baterijske članke jačima, pouzdanijima i pristupačnijima. Oni nude najviše prilika za poboljšana svojstva uz niže troškove. BASF-ovi znanstvenici čvrsto su odlučili podići aktivne katodne materijale na sljedeću razinu učinkovitosti kako bi podržali stalan razvoj e-mobilnosti. Radi se na promjeni njihovog kemijskog sastava, morfologije (oblika i strukture) i procesa proizvodnje. Svojim najvažnijim inovacijama BASF nastoji ostvariti aktivne katodne materijale s najvišom energijskom gustoćom na tržištu. Ti napori pomoći će da se do 2025. godine ostvari vizija električnog automobila srednje veličine s dvaput većim stvarnim dometom vožnje (od 300 km do 600 km s jednim punjenjem) i vijekom trajanja baterije, uz upola manju veličinu i cijenu baterije te vrijeme punjenja smanjeno na 15 minuta.

Comments

comments