IAA 2020 otkazan, a InnoTrans odgođen za 2021.

Nažalost, objavljeno je kako zbog ograničenja putovanja i zabrane događaja s velikim brojem ljudi nije moguće organizirati dva najvažnija ovogodišnja sajma komercijalnih vozila i prometnih tehnologija

Njemačka Udruga autoindustrije VDA odlučila je otkazati sajam IAA 2020, koji se trebao održati u Hannoveru od 24. do 30. rujna. Odluka je donešena zbog brojnih zabrana putovanja i zabrane organiziranja velikih događanja. IAA je jedna od vodećih platformi za transport, logistiku i mobilnost, s izravnim osobnim kontaktima u središtu događanja na sajmu. U VDA kažu kako je bilo teško donijeti tu odluku te obavijestiti brojne izlagače koji su se prijavili za nastup, zajedno sa svim pružateljima usluga Deutsche Messe AG i svim političkim i poslovnim partnerima. Dodaju kako su svi izlagači i partneri pravovremeno obaviješteni o otkazivanju ovog važnog događaja kako bi umanjili ekonomske posljedice za tvrtke. Održavanje sljedeće sajamske priredbe IAA predviđeno je u rujnu 2022. godine.

Neće se održati niti berlinski sajam InnoTrans koji je bio planiran od 22. do 25. rujna 2020. Zdravlje i sigurnost izlagača, posjetitelja i svih zaposlenika na sajmu imaju najveći prioritet. Podsjećamo, InnoTrans vodeći je svjetski sajam prometne tehnologije i održava se svake dvije godine u Berlinu. Na posljednjem sajmu 2018. godine 3062 izlagača iz 61 zemlje predstavilo je inovacije globalne željezničke industrije za ukupno 153.421 posjetitelja iz 149 zemalja. InnoTrans ima nekoliko izložbenih segmenata, a to su željeznička tehnologija i infrastruktura, javni prijevoz, uređenje interijera, te izložbeni prostor za proizvođače električnih autobusa koji su odustali od daljnjih nastupa na sajmu IAA u Hannoveru. Messe Berlin očekuje da će se InnoTrans održati u Berlinu u novom terminu od 27. do 30. travnja 2021.

Comments

comments