Hrvatska odlučila kao i Europa: Peugeot 208 je dobio “Zlatni kotač” i domaću titulu naj auta

Stručni žiri Hrvatske automobilske udruge je tradicionalno, 19. put, proglasio najbolji automobil po mjerilima hrvatskih kupaca, a nagrada je i ovog puta otišla u Peugeotovu vitrinu

Stručni žiri, sastavljen od uglednih stručnjaka i znanstvenika iz automobilske branše vrednovao je sva bitna svojstva nominiranih modela, po mjerilima kupaca u Hrvatskoj: kvalitetu, pouzdanost, komfor, udobnost, performanse, sigurnost, ekonomičnost, održavanje, ekologičnost i zadržavanje vrijednosti, vodeći posebice računa o omjeru plaćenog i dobivenog. 

Time je novi Peugeot 208 osvojio i glavnu nagradu: ‘Zlatni kotač’.
Peugeot 208 druge generacije donosi bitna unapređenja u funkcionalnosti, sigurnosti i kvaliteti, gabaritima i mogućnostima potpuno zadovoljava potrebe prosječne hrvatske obitelji te zaslužuje titulu ‘Hrvatski automobil 2020. godine’, istaknuo je predsjednik Stručnog žirija, prof. dr. sc. Željko Marušić.

– Peugeot 208 uvodi inovativno interaktivno 3D sučelje, koje vozačima omogućava potpun uvid u parametre vožnje za povećanje aktivne sigurnosti te vrhunski dizajn i komfor za automobil B-segmenta, naglasio je  professor emeritus Ivan Dadić.   – Goran Husinec, dipl, ing, stalni sudski vještak za tehniku i procjenu vozila, istaknuo je da Peugeot 208 ima vrlo stabilnu i čvrstu strukturu karoserije, koja je osigurala 91 posto sigurnosti po Euro-NCAP testu, stabilan je i upravljiv te ima dinamične  i štedljive motore, posebice dizelski BlueHDi. To mu osigurava povoljan omjer plaćenog i dobivenog.

Proglašeni su i najbolji automobili po kategorijama i posebnim disciplinama te zaslužni pojedinci iz branše, koji su osvojili ‘Zlatne plakete’. Zlatnu plaketu za Odnose s javnošću osvojila je Jasmina Pecotić, PR Manager za marke Citroën, DS i Peugeot. Ovo joj je osma nagrada za najbolji angažman u Odnosima s javnošću. Čestitamo!

Comments

comments