Honda Motor Europe se priključila ACEA-i

Članstvo koje je stupilo na snagu početkom godine omogućit će Hondi da pozitivno doprinese naporima koji se tiču budućih izazova mobilnosti, održivosti i konkurentnosti

Honda se obvezala da će do 2025.godine dvije trećine europske prodaje činiti vozila na električni pogon. Ovaj cilj podržavaju timovi istraživanja i razvoja Honde u UK i Njemačkoj koji marljivo nastavljaju raditi na autonomnoj vožnji, izuzetnoj sigurnosti i ekološki efikasnom pogonu.

Katsushi Inoue, glavni operativni direktor i predsjednik kompanije Honda Motor Europe, je izjavio: ,,Europa je lider globalnih kretanja u automobilskom sektoru, a ACEA igra značajnu ulogu u ime europske industrije. Radujemo se što ćemo biti aktivan, kooperativan i konstruktivan član. Honda se snažno fokusira na europsko tržište, a naše članstvo u ACEA-i će produbiti naše angažiranje u Europi u vrijeme istinske i dinamične promjene unutar industrije’’.

Honda ima značajnu povijest u učešću u mnogo europskih istraživačkih inicijativa, uključujući i projekte Driwe C2X povezanih vozila, L3 pilot automatske vožnje, kao i tekuće programe razvoja infrastrukture vozila HyFIVE i H2ME2.

Comments

comments