Hilux partner u letu balonom oko svijeta

Toyota je izravno podržala ambiciozni poduhvat Fedora Konjukova osiguravši Toyotu Hilux kao službeno vozilo zadivljujućeg putovanja balonom oko svijeta

Krajem svibnja 2016, ispisano je novo poglavlje u kronikama zadivljujućih ljudskih aktivnosti. Fedor Konjukov, slavni ruski pustolov je postavio novi svjetski rekord u neprestanom letu oko svijeta u balonu na vrući zrak, u samo 11 dana. Prethodni rekord koji je postavio Amerikanac Steve Fosset prije 14 godina, oboren je za gotovo dva dana, što pokazuje kako ne morate biti multimilijarder kako biste napravili nešto iznimno.

Toyota je izravno podržala ambiciozni poduhvat Fedora Konjukova osiguravši Toyotu Hilux kao službeno vozilo ovog zadivljujućeg putovanja. Pred više od godinu dana legendarni pick-up Toyota Hilux pratio je istaknutog pustolova u svim pripremama za let oko svijeta. Prije svega, podržavala je razdoblje treninga u Rusiji. Zatim, tijekom priprema za let u lipnju, Toyota Hilux sedme generacije je sudjelovao u službenoj primopredaji novog balona na vrući zrak proizvođača Cameron Balloons Fedoru Konjukovu u Bristolu u Ujedinjenom Kraljevstvu. Dana 12. lipnja nepobjedivi pick-up je bio nezamjenljiv na mjestu polijetanja u blizini Northama u Australiji – Toyota Hilux je sprečavao preuranjeno polijetanje balona dok se vanjska komora punila helijem. Konačno, ovaj pick-up je među prvima pristigao na mjesto slijetanja, prevozeći ekipu Fedora Konjukova. Nakon slijetanja balona, balon ponovno je učvršćen uz pomoć Toyote Hiluxa, omogućavajući ovom hrabrom avanturistu siguran izlazak iz košare.  Fedorov balon je proveo u zraku 11 dana, prešavši udaljenost od 34.950 km: prešao je preko Tihog, Atlantskog i Indijskog oceana, približio se Antarktici i letio iznad Australije, južne Amerike i Afrike. Konjukov je letio na visinama do 10.600 metara boreći se s temperaturama do -55°C.

Fedor Konyukhov, svećenik ukrajinske pravoslavne crkve, u svojoj dugoj avanturističkoj karijeri je bio na sjevernom i južnom polu, popeo se na Mt Everest i jedrio oko svijeta tri puta. Vlasnik je svjetskog rekorda u prelasku Atlantika u čamcu na vesla (preveslao je i Pacifik) koji je izradio prema vlastitoj zamisli i nacrtu, koji su kasnije preuzeli i drugi. U svim avanturama parnter mu je Toyota. Prije zaređenja bio je vrlo priznati umjetnik, čak i dobitnik Zlatne medalje Ruske umjetničke akademije.

Comments

comments