Goodyear lansirao Fleet Tracker

Ponudu za flote Total Mobility, Goodyear proširuje korisničkim rješenjem koje pruža podršku voznim parkovima i pružateljima usluga da efikasnije i učinkovitije upravljaju svom imovinom, uključujući i prikolice

Goodyear Proactive Solutions lansira vrlo korisnu i pametnu aplikaciju Goodyear Fleet Tracker. Pružit će upraviteljima voznih parkova i pružateljima usluga detaljne podatke o praćenju prijeđenih kilometara vozila, s do 95% točnosti. Na ovaj način se može značajno optimizirati vijek trajanja guma i ukupni troškovi vlasništva. Korisničko rješenje pomaže odrediti pravo vrijeme za promjenu, narezivanje ili protektiranje guma, ne prerano i sigurno ne prekasno, kako bi se spriječio potencijalni problem. Pametni uređaj će također podržati održivi rad voznog parka tako što će produljiti vijek trajanja gume i osigurati da kućište guma ostane u optimalnom stanju za obnavljanje.

Napajan baterijom, uređaj omogućuje upraviteljima voznih parkova da prate njihova vozila na cesti ili na udaljenim mjestima i pruža potpuni pregled povijesti putovanja. Uređaj na baterije može se instalirati u bilo koju vrstu vozila, a posebno će olakšati upravljanje prikolicama. Ovo dostupno rješenje šalje signal s omogućenim GPS-om koji omogućuje upravitelju voznog parka i davatelju usluga da olakšaju pronalaženje vozila u radu ili prikolicu koja je duže vrijeme parkirana na udaljenoj lokaciji. Prijevoz tereta visoke vrijednosti posebno je zanimljiv za novi Goodyear-ov Fleet Tracker, jer podržava njihove timove u preuzimanju povijesti putovanja vozila u slučaju potencijalne krađe.

Praćenje rute nudi i specifičnu dodatnu vrijednost za vozne parke poput kamiona za prikupljanje otpada ili javnih autobusa, gdje je važno da se planirana ruta poštuje i dovršava. Rješenje za praćenje uključuje internu memoriju za pohranjivanje više od 55.000 zapisa i prikupljene podatke prenosi u oblak pomoću mobilne mreže. U slučaju da vozilo opremljeno uređajem nije u dosegu, kapacitet memorije je dovoljno velik da se podaci ne izgube. Ugrađeni troosni akcelerometar omogućava sustavu da uđe u „stanje mirovanja“ i pređe u stanje minimalnog korištenja energije, a tehnologija će se ponovno aktivirati kada se otkrije kretanje vozila. Prema zadanim postavkama, GPS šalje signal svakih petnaestak minuta, a prijenos podataka odvijat će se svaka dva sata ili kada se vozilo zaustavi ili pokrene.

Interval prijenosa podataka može se konfigurirati tako da udovolji specifičnim potrebama flote i vrsti prometa. Prikupljene podatke zatim analiziraju Goodyearovi snažni podatkovni tehnološki sustavi. Kupac ima pristup detaljnim podacima o kilometraži i ruti vozila putem prilagodljivog izvješća i može pratiti ukupnu povijest voznog parka uz pomoć sučelja prilagođenog korištenju na mobilnim i web aplikacijama. Rješenje Goodyear Fleet Tracker najnoviji je dodatak cjelovite ponude Goodyearove potpune mobilnosti, uključujući opsežnu ponudu novih i preuređenih guma koje su razvijene za postizanje poboljšanih performansi u višestrukim aplikacijama, pametna korisnička rješenja za upravljanje gumama kao i pouzdanu Pan -Europsku servisnu mrežu 24/7.

Comments

comments