FlixBus ponovno vozi za Europu

Od 18. lipnja FlixBus ponovno uspostavlja redovitu vezu Hrvatskih gradova s 30 destinacija u Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Češkoj i Luksemburgu, dok je dodano i nekoliko novih domaćih destinacija

Nakon novih popuštanja mjera Stožera civilne zaštite u autobusnom prijevozu putnika, te sukladno uvjetima putovanja unutar pojedinih država Europe, FlixBus 18. lipnja ponovno uspostavlja međunarodne autobusne linije te povezuje Hrvatsku sa Slovenijom, Austrijom, Njemačkom, Češkom i Luksemburgom. Ovako je putnicima ponovno omogućeno putovanje bilo u turističke, obiteljske ili poslovne svrhe kroz jedan dio Europe. Ujedno je time i olakšan dolazak turista iz tih zemalja. Ante Grbeša, direktor FlixBus CEE South regije izjavio je kako je za međunarodnim putovanjima pokazana potražnja od samih početaka ponovnog uspostavljanja javnog prometa. Dodaje i kako su sve polaske prilagodili trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Europi, dok će nove destinacije i države dodavati kako će se razvijati daljnja situacija i potražnja na tržištu.

Od sljedećeg će se četvrtka iz Zagreba, Splita, Šibenika, Zadra, Rijeke, Pule, Rovinja, Varaždina, Osijeka, Vukovara i drugih destinacija unutar Hrvatske ponovno moći putovati do 30 europskih destinacija. Sve dostupne destinacije i polasci mogu se već sada provjeriti putem web stranice ili aplikacije te kupiti karte. Putnike se potiče da već kod kupovine svojih karata razmišljaju o svojoj sigurnosti te koriste online način kupovanja karata putem besplatne mobilne aplikacije ili web stranice. Na taj će način smanjiti nepotreban fizički kontakt i dugačke redove. Posebna pozornost usmjerena je na pojačanu prevenciju, higijenu te dezinfekciju autobusnog prostora za putnike i vozače, zaštitnu opremu za vozače kao i regulirani ukrcaj i iskrcaj putnika uz dozvoljenu maksimalnu popunjenost kapaciteta. Mjere preventivne zaštite i dalje su na snazi radi sigurnosti putnika.

˝Potražnja za putovanjima unutar Hrvatske i dalje postoji te smo svakodnevnim polascima prema srednjoj i južnoj Dalmaciji, dodali i destinacije poput Plitvičkih jezera, Rijeke, Slavonskog Broda i Imotskog uz poštivanje preporuka sigurnosti za naše putnike.˝ – dodao je Grbeša. S obzirom na važnost cestovnog, odnosno autobusnog prometa u turističkom sektoru, otvaranje granica i popuštanje mjera osigurat će novi priljev turista koji svake sezone FlixBusom stižu u Hrvatsku u znatnom broju. Porast broja turista koji su stizali iz inozemstva autobusima FlixBusa, iz sezone u sezonu je prema određenim destinacijama rastao i do 80%.

Comments

comments