Fliegl CLG Mega Dolly

Ova dolly „spojnica“ ima dosta jakih strana, pogotovo će je cijeniti oni koji traže što manje elektronike i hidraulike. Zakoni fizike i malo logike ovdje imaju veliku ulogu.  Također, njena masa je tek oko 1300 kg. I to nije sve, visina spajanja od 920 do 950 mm pomaže kompaktnim, ravnim prikolicama da zadrže zakonom predviđenu visinu od 4 metra. Moguća je i visina spojke od 1150 mm za standardne prikolice.

Čvrsta vučna ručica spaja CLG kolica s traktorskim vozilom, koristeći spojnice konvencionalnog tipa. Stabilna prstenasta veza sprječava da se poluprikolica ljulja. Uz produžene držače ovjesa i hvatište pomaknuto daleko straga, Fliegl je optimizirao upravljivost. Tako prilikom vožnje čitava kompozicija sa svim kotačima ostaje unutar linije, i ostane čak oko pola metra dodatnog prostora. Kod zavoja, kamion “gura” kolica prema vanjskoj strani, pa ona tako točno slijede polumjer kamiona.

Dok uobičajeni sustavi zahtijevaju upravljačku jedinicu koja je i sama osjetljiva na kvar, CLG Dolly prenosi kretanje motornog vozila izravno i 1: 1 na poluprikolicu – čak i u S zavojima. Kretanje unazad je također jednostavno i ne zahtjeva nikakve pripreme,. Vučna osovina koja spaja kolica s kamionom je uklonjiva (npr. za utovarivanje na platformi), a CLG kolica mogu se sigurno parkirati pomoću potporne dizalice.

Comments

comments