FlatFormer mijenja koncept mobilnosti

Elektrifikacija i automatizacija vožnje sve više zahvaćaju auto industriju, pa je Hino Motors predstavio koncept platforme za vozilaOva platforma je dugačka 4.700, široka 1.700 i visoka svega 335 mm, s inkorporiranom Li-Ion baterijom kapaciteta 50 kWh. Platforma je modularna pa može služiti i za prijevoz roba i ljudi, a jedna od osnovnih prednosti je potpuno električni pogon i konfiguracija 6×6.

Naime u svakom od kotača smješten je po jedan elektromotor, ukupne snage 170 kW, što bi vozilu omogućilo doseg od oko 100 km u uvjetima gradske vožnje. Kako bi platforma bila što niža, japanski inženjeri su pripremili poseban stražnji ovjes s amortizerima i oprugama postavljenim horizontalno, što omogućuje postavljanje različitih nadogradnji, u skladu s potrebama korisnika.

„FlatFormer će zauvijek promijeniti koncept mobilnosti koja mora biti ‘super-svestrana’. Elementi koji dovode super-svestranost u stvarnost su mobilne platforme koje maksimiziraju iskoristivi prostor i uslužne platforme koje osiguravaju optimalnu upotrebu tih prostora. Pomoću FlatFormera i same usluge postaju mobilne. Iskrenim ujedinjavanjem starog i novog u našim životima i zajednicama, FlatFormer može dinamično vitalizirati naša urbana područja i stvoriti uspješna i održiva društva u kojima se ljudi mogu međusobno povezati!“ prokomentirao je Yoshio Shimo, predsjednik i izvršni direktor Hino Motorsa.

Comments

comments