Fiat Ducato 4×4 Expedition

Fiat Professional je na sajmu u Düsseldorfu predstavio  novu verziju kamperskog Ducata koji će svojim off-road sposobnostima oduševiti mnoge

Naime, Fiat Ducato je još prije 31 godinu pokazao kako je prerada komercijalnog vozila u vozilo za slobodno vrijeme moguća, ostvariva i korisnicima vrlo prihvatljiva.

U Fiatu su nešto kasnije odlučili pripremiti posebno pripremljenu šasiju, kako bi Ducato već u startu postao kampervan. Ova ideja naišla je na vrlo dobar odaziv tržišta, a u Fiatu tvrde da je potražnja za tako pripremljenim vozilima Ducato povećana (samo u razdoblju od 2009. – 2016.) za 60%.

S tehničke strane takav Ducato nudi mnogo, a posebno treba istaknuti kako nudi prednju osovinu nosivosti 2.100 i stražnju (s proširenim tragom kotača i jednostrukim kotačima) nosivosti 2.500 kg. U ponudi su 2.0 i 2.3 Multijet2 turbodizelski motori u  rasponu od 115 KS (290 Nm) do najjačeg sa 180 KS i 380 Nm okretnog momenta, a svi s Euro 6b normom, te dostupni s Comfort Matic robotiziranim mjenjačem uz motore od 2,3 litre.

Ducato 4×4 Expedition je usmjeren u drugačijem pravcu, jer uz već provjereni komfor, prostor i okretna prednja sjedišta, donosi i značajne off-road sposobnosti, zahvaljujući moderom pogonu na sve kotače. Kako bi bio što praktičniji, pripremljen je i poseban krovni nosač s ravnom plohom i dodatnim reflektorima za rasvjetu tijekom noći, a kojem se pristupa preko posebnih ljestvica postavljenih sa stražnje strane. Pored putničkog dijela sprijeda i u sredini, stražnji dio je opremljen policama za alat i dijelove, ukrcajnom rampom i prostorom za motocikl.

Osim Ducato 4×4 Expeditiona, Fiat je na sajmu u Düsseldorfu predstavio posebno pripremljene modele Talento i Fullback, a kako bi dokazao da je „Leader in Freedom“, pokazao je i vrlo širok spektar opreme za, kako kažu „bezbrižno uživanje u slobodnom vremenu“ nastale u suradnji s Moparom.

 

Comments

comments