Eko nagrade Jumpyju, Expertu i Proaceu

Na svečanosti MAAF Auto Environnement Awards žiri od 13 automobilskih novinara izabrao je dobitnike nagrada po kategorijama

Na 12. izdanju prestižne nagrade Auto Environnement MAAF 2016, održane 8. lipnja 2016., Novi Peugeot Expert, Citroën Jumpy i Toyota Proace podijelili su nagradu u kategoriji za Najbolja laka gospodarska vozila. Riječ je o vozilima u kompaktnoj izvedbi te s motorom 1,6 BlueHDi 115 KS S&S BVM6 koji ispušta 133g CO2 /km. Motor 1,6 BlueHDi Euro 6, opremljen sustavom selektivne katalitičke redukcije (SCR), u skladu je sa stalnom posvećenosti Grupe PSA i Toyote za smanjenjem potrošnje goriva i emisije onečišćujućih tvari u svojim vozilima.

Francuska osiguravajuća tvrtka MAAF, osnovala je 2005. godine izbor „Auto Environnement Awards“ koji odaje počast vozilima i tehnološkim inovacijama koje automobilski novinari smatraju da predstavljaju najveći napor proizvođača automobila i dobavljača u zaštiti okoliša. Ove godine, žiri je dodijelio nagrade u osam različitih kategorija, uzimajući u obzir Euro 6 norme i kriterije kao što su potrošnja goriva, emisija CO2 i druge onečišćujuće tvari.

Comments

comments