eCanteri za korisnike na Otoku

Korisnicima u Velikoj Britaniji Daimler Trucks je isporučio prvih devet potpuno električnih lakih kamiona Fuso eCanter

Naime, nakon uspješnog lansiranja ovih kamiona u New Yorku, Tokiju i Berlinu, u Londonu je Daimler isporučio vozila kurirskoj službi DPD, logističkoj kompaniji Wincanton i proizvođaču pekarskih proizvoda Hovis. U prvoj isporuci uručeno je ukupno devet vozila Fuso eCanter, ukupne dozvoljene mase 7,5 tona, i autonomijom od oko 100 km u stvarnim uvjetima gradske dostave. Ovi kamioni se kreću bez buke i zagađenja , što ih čini idealnim za promet u visokourbanim sredinama. Pokreće ih elektromotor s permanentnim magnetima snage 129 kW, koja se prenosi na stražnju osovinu. Elektromotor se napaja iz šest Li-Ion baterijskih blokova, napona 420 V, kapaciteta po 13,8 kWh.

DPD je međunarodna kurirska služba, koja samo u Velikoj Britaniji zapošljava više od 6.000 radnika i ima flotu od 2.430 vozila. Tijekom inicijalnog razdoblja od dvije godine, DPD će koristiti dva Fuso eCantera.

Wincanton PLC je najveća britanska logistička tvrtka, s oko 17.500 zaposlenika koji rade na više od 200 lokacija. Ova kompanija će koristiti pet kamiona Fuso eCanter.

Hovis je tvrtka specijalizirana za pekarske proizvode, sa sjedištem u High Wycombeu. Zapošljava oko 3.200 radnika u Velikoj Britaniji, a koristit će dva električna Cantera.

Comments

comments