Dvije Volkswagenove premijere

Unatoč kiši, slavlje je bilo prvorazredno. Prezentacija se održala u prekrasnom ambijentu obnovljene Vršilnice u Zaprešiću. Novi logotip Marke postao je moderniji, jasniji i jednostavniji. Sveden na svoje bitne sastavne dijelove i dizajniran u novoj plosnatoj 2D izvedbi logotip će biti fleksibilan u upotrebi i izvrsno prepoznatljiv u digitalnim medijima.

Izmjena vizuala na totemima i prodajnim mjestima već je krenula, a očekuje se da će čitav posao biti završen sredinom sljedeće godine. Ukupno će se zamijeniti oko 70.000 logotipa na 171 tržištu u 154 zemlje. U arhitektonskom pogledu, interijer VW centara se neće mijenjati.

Ujedno je na naše tržište plasiran temeljiti tehnički update novog Passata. Time je unaprijeđeno vozilo srednje klase koje se već prodalo više od 30 milijuna puta i time postalo najuspješnijim modelom u svojem segmentu iz temelja. Dostupna je i individualizacija R-Line kao i svestrani offroader Alltrack.

S infotainment sustavima sljedeće generacije (MIB3) po želji je stalno online te tako donosi revolucionarne nove funkcije i usluge u vozilo. Novi sustavi potpore kao što su „Travel Assist“ istovremeno usavršavaju sigurnost i udobnost te pružaju priliku da se Passat kao prvo vozilo marke Volkswagen može voziti djelomično automatizirano do brzine od 210 km/h.

Plug in hibridna verzija, Passat GTE sada ima jaču bateriju i veći doseg od 56 kilometara samo na električnu energiju. Tu su i tri benzinska i četiri turbodizelska motora raspona snage od 120 do 272 KS. Cijena limuzine kreće od 217.223 kn, dok karavan Variant starta od 231.083 kn.

Comments

comments