Dvije nagrade „Red Dot Product Design” za Peugeot

Svečana dodjela nagrada održana je 3. srpnja u Essenu u Njemačkoj a Peugeot je osvojio nagradu za dva inovativna postignuća

U travnju je 39 međunarodnih stručnjaka, dizajnera, arhitekata ili nastavnika među 5 500 projekata iz 54 zemlje izdvojilo najbolja ostvarenja ove godine. Nagrađen je vanjski i unutarnji dizajn novog SUV-a Peugeot 3008, a izdvojen je i električni romobil e-Kick, razvijen u suradnji s tvrtkom MICRO kao novi odgovor na izazove gradske mobilnosti. Nagrade „Red Dot Product Design” važno su priznanje u svijetu dizajna a dodjeljuje ih žiri od 39 stručnjaka.

Novi Peugeot 3008 i električni romobil e-Kick, koji se puni u njegovu prtljažniku, dobitna su kombinacija. Osvojili su žiri svojom visokom razinom inovativnosti, ergonomijom i kvalitetom izrade.

Peugeotov SUV izdvojio se među drugim proizvodima ne samo svojim vanjskim, već i unutarnjim dizajnom. Njegov i-Cockpit najnovije generacije iznova osmišlja vozačevo mjesto. Kompaktan upravljač, podesivi „head-up” zaslon i dodirni zaslon uparen s intuitivnim prekidačima koji podsjećaju na klavirske tipke pojačavaju iskustvo vožnje. Nakon lansiranja modela 3008 u Europi, naručilo ga je više od 150 000 kupaca od kojih čak 83 % odabire opremu Allure, GT Line i GT. Električni romobil e-Kick omogućuje da, nakon što parkirate vozilo, na njemu prijeđete posljednje kilometre vožnje u gradu. Zahvaljujući sklopivom upravljaču, koji olakšava njegovu višenamjensku upotrebu, sklapa se u svega nekoliko trenutaka.

Novi Peugeot 3008 bio je izložen 3. srpnja, a romobil e-Kick na izložbi „Design on stage” koja se održava od 4. srpnja do 6. kolovoza u muzeju Red Dot Design u Essenu u Njemačkoj. Nagrada „Red Dot Product Design” (dizajn proizvoda) međunarodna je oznaka kvalitete koja se dodjeljuje svake godine još od 1955.

 

Comments

comments