Druga mladost za DAF LF

DAF Trucks uvodi brojne inovacije u novu seriju kamiona LF, s kojima će ojačati svoju poziciju u klasi od 7,5 do 19 tona ukupne dozvoljene mase

U inovacije spada i novi motor radne zapremine 3,8 litara, koji dolazi pod oznakom PACCAR PX-4. Ovaj motor će biti dostupan u dvije varijante, sa 156 KS (115 kW) i okretnim momentom od 500 Nm, kao i sa 172 KS (127 kW) i 600 Nm okretnog momenta, dostupnog u polju od 1.200 – 2.000 o/min.

Istovremeno, DAF je unaprijedio kabinu, kako izvana, tako i iznura, te sada svojim postavkama i ergonomskim rješenjima dosta sliči na kabine većih kamiona serija CF i XF. Aerodinamika je poboljšana, a vozaču će na usluzi biti DIP (driver information panel) s novom grafikom i jasnijim prikazom.

Kamioni serije LF će biti ponuđeni s različitim međuosovinskim razmacima i dužinama. Najveći međuosovinski razmak iznosi 6,9 m, dok je najveća moguća ukupna dužina devet metara. Ovisno o međuosovinskom razmaku, u ponudi će biti i različiti rezervoari za gorivo, a najveći će imati obujam od 1.240 l. Naravno, tu su i brojni inovativni sigurnosni sustavi.

Detaljnije o novom DAF-u LF pročitajte u sljedećem broju magazina Transport.

Comments

comments