Djed Mraz u električnom Urbinu

Finski grad Tampere pustio je u redovni gradski promet prvi od ukupno četiri naručena Solarisova električna autobusa Urbino 12 electric

Djed Mraz (gore ga zovu Santa Clause) osobno je iz Laponije došao u Tampere prisustvovati ovom jedinstvenom događaju, puštanju u promet prvog vozila bez emisija, na liniji broj 2.

Solaris je još krajem prošle godine potpisao ugovor s gradskim transportnim operatorom u Tampereu (TKL) a riječ je o vozilima opremljenima HP baterijama od 75 kWh koje se mogu dopunjati putem pantografa, kao i tradicionalnim plug-in konektorom za vrijeme noćne stajanke u garaži.  Inovativni autobus odličan je odgovor na rastuće potrebe  modernih, dinamično razvijenih urbanihz područja. Zbog svega toga, međunarodni Žiri je Urbinu 12 Electric dodijelio prestižnu titulu Bus of the Year 2017.

Solaris je već prodao više od 100 električnih autobuse koji voze gradovima Austrije, Češke, Španjolske, Njemačke, Švedske i Poljske, a od sad i Finske.  Samo u prošlom tjednu (pred Božić) potpisali su ugovore s operatorima Jaworzno City Transport (PKM) i Cracow City Transport (MPK) za isporuku ukupno 42 električna autobusa.

Comments

comments