Daimler Trucks podučava kamione plaćanju

Daimler Trucks sustavno napreduje s digitalizacijom svojih kamiona. Cilj je rasteretiti vozače i time učiniti radne procese učinkovitijima i sigurnijima. Kamioni se s Truck-ID-om, kao svojevrsnom ugrađenom osobnom iskaznicom mogu predstaviti drugim uređajima i svoje operacije jasno potpisivati. Truck Wallet djeluje kao tehnološka platforma i kao središnji korisnički program za sve primjene koje pristupaju Truck ID-u i koriste ga u različite svrhe.

Pomoću Truck-ID-a i Truck Walleta stvorili su osnovu za neovisne interakcije između kamiona i drugih uređaja što predstavlja tehnološku prekretnicu. Cilj od kamiona stvoriti neovisne igrače u širokom rasponu područja primjene. Kao rezultat toga, vozači se mogu više koncentrirati na svoj stvarni zadatak, a prijevozničke tvrtke imaju koristi od značajnog smanjenja administrativnih troškova i sigurnijih procesa.

Poput pravog novčanika, Truck Wallet može sadržavati ​​novac za platne transakcije, kao i kartice za gorivo ili kartice kupaca, ali isključivo digitalno. Elektroničke informacije, uključujući novac koji je pohranjen u njima, pohranjuju se izravno u Truck Walletu i odatle se putem W-LAN-a prenose na drugi uređaj. Zajedno s određenim telematičkim podacima, kao što je trenutna pozicija kamiona, ovaj sustav pruža špediterima i njihovim poslovnim partnerima visoki stupanj sigurnosti od prijevara.

Daimler Trucks zajedno s partnerima nastavlja razvijati Truck-ID-a i Truck Wallet-a i već planira daljnje pilotiranje i testiranje tehnologije. Mrežni modul Truck Data Centar pronalazi svoju ugradnju diljem cijele Daimler Trucks palete i standardni je u Actrosu. To je sučelje za sve usluge umrežavanja i samim time odgovorno za vanjsku komunikaciju kamiona: Poput modernog pametnog telefona, Truck Data Centar komunicira putem Bluetooth ili 4G signala s infrastrukturom, s ostalim vozilima koji su uključeni u proces logistike.

Comments

comments