Daf predstavio električni model CF

DAF Trucks u partnerstvu s VDL Groep priprema prvu seriju kamiona CF Electric, koji će biti na korištenju kod njihovih vodećih kupaca već ove godine

Ovi tegljači će koristiti najmoderniju tehnologiju VDL E-Power nulte emisije i ultraniskog nivoa buke. Terenske testove će provesti DAF, a kompletnu električnu instalaciju će ugraditi VDL Groep, što potvrđuje snažnu suradnju ovih tvrtki u oblasti elektrifikacije komercijalnih vozila.

CF Electric je tegljač konfiguracije 4×2, razvijen za aplikacije do 40 tona ukupne dozvoljene mase, namijenjen za distribuciju u urbanim područjima u kojima su poluprikolice s jednom ili dvije osovine standard. Tegljač se zasniva na modelu CF, koji se okitio titulom International Truck of the Year 2018., a koristi naprednu E-Power tehnologiju, koju je razvio VDL.

Za pogon se koristi elektromotor snage 210 kW koji se napaja iz Li-Ion baterijskog bloka kapaciteta 170 kWh. Takav tegljač ima doseg od oko 100 km, što odgovara dnevnim potrebama u urbanoj distribuciji. Brzim punjenjem baterije se mogu dopuniti u vremenu od 30 minuta, dok im je za potpuno punjenje potreban oko jedan i pol sat.

 

Specifikacija:

Masa tegljača: 9.700 kg

Snaga elektromotora: 210 kW

Okretni moment: 2000 Nm

Kapacitet baterija: 170 kWh

Električna autonomija: 100 km

Brzo punjenje: 30 minuta

Comments

comments