CITROËN SpaceTourer spreman za Ženevu

Ovo moderno vozilo snažnog karaktera svojim trima izvedbama i mogućnostima unutarnjeg uređenja daje novi odgovor na potrebe suvremenih obitelji ali i poslovnih korisnika

Taj je novi kombi pravi nomad koji ide u korak s vremenom te beskompromisno objedinjuje udobnost, praktičnost i estetiku. Zahvaljujući novoj platformi  nudi iznimna vozna svojstva i učinkovitost te potrošnju po kojoj je „Best in Class“. Opremljen je tehnologijama koje jamče visoku razinu sigurnosti i svakodnevni život čine lakšim.  Njegova modularna platforma po uzoru na EMP2 nudi više mjesta u kabini, veći prtljažnik i bolju upravljivost. Dostupne su tri duljine po izboru, među kojima je izvedba od 4,60 m, jedinstvena na tržištu, u koju stane čak do devet osoba. Vrlo je funkcionalan i ima klizna bočna vrata s automatskim otvaranjem, stražnje staklo koje se može otvoriti te brojne pretince. Unutrašnjost je ugodna, s povišenim vozačevim položajem, kliznim i okretnim sjedalima koja se prilagođavaju svim potrebama, te ostakljenim krovom.

Dostupan je u četiri izvedbe:

– SpaceTourer Feel i SpaceTourer Shine, koje se nude u tri duljine i s pet, sedam ili osam mjesta. Te su izvedbe namijenjene ponajprije brojnim ili nekonvencionalnim obiteljima, kao i svima koji vole putovati s prijateljima. Unutrašnjost tih izvedbi može se prilagoditi po želji, zahvaljujući kliznim sjedalima na vodilicama, za optimalan obujam prtljažnika i više prostora za noge za one koji to žele. Sjedala s naslonima podesivog nagiba mogu se preklopiti (suvozačevo sjedalo te sjedala u drugom i trećem redu) pa je krupne predmete potrebne za razne aktivnosti ili za dom moguće prenijeti u vozilo u samo jednom pokretu.

– SpaceTourer Business, koja se nudi u tri duljine i s pet do devet mjesta. Ta je izvedba vrhunskog stila namijenjena ponajprije profesionalnim vozačima u prijevozu putnika (hotelski prijevoz, taksisti itd.). Može se konfigurirati po izboru, s obzirom na broj sjedala i opremu, te tako omogućuje odabir vozila gotovo po mjeri.

– SpaceTourer Business Lounge, koja se nudi u dvije duljine, M i XL, te sa šest ili sedam mjesta. Ovisno o uporabi, ta izvedba može postati pravi „salon ili mobilni ured“, sa zasebnim kožnim sjedalima leđima okrenutima cesti (u drugom redu), sklopivim kliznim stolom te dodatno zatamnjenim stražnjim staklima za više privatnosti. Dakako, namijenjena je poslovnim korisnicima (vozila s vozačem, prijevoz poznatih osoba itd.).

Tehnologije koje život čine lakšim čine head-up displej, navigacijski sustav 3D povezan s internetom s opcijom CITROËN Connect Nav, ali i tehnologije koje pridonose sigurnosti, na primjer Coffee Break Alert, opcija koja nakon dva sata neprekidne vožnje naznačuje da je vrijeme za stanku, Driver Attention Alert koji otkriva kada vozač nije pozoran i Collision Risk Alert. Sve su te tehnologije i usluge omogućile da SpaceTourer osvoji maksimalnih pet zvjezdica na testiranju EuroNCAP. Pokreću ga dizelski motori najnovije generacije BlueHDi s do 180 KS i 400 Nm, razine potrošnje i emisija CO2 „Best in Class“ u segmentu (BlueHDi 115 S&S sa šesterostupanjskim ručnim mjenjačem: 5,1 l/100 km i 133 g CO2) i ograničenim troškovima uporabe.

Zahvaljujući visini od 1,90 m lako može pristupiti parkiralištima a i na hrvatskim autocestama plaća vožnju kao i osobna vozila pošto već godinama u Hrvatskoj vrijedi posebni diskriminirajući cjenik koji lupa po džepu vozače vanova viših od 1,90 metara.  Premijerno će biti predstavljen na Ženevskom salonu prvog dana ožujka.

Motori:

– BlueHDi 95 s ručnim mjenjačem: 5,5 l/100 km i 144 g/km CO2

– BlueHDi 95 S&S ETG6: 5,2 l/100 km i 135 g/km CO2*

– BlueHDi 115 S&S sa šesterostupanjskim ručnim mjenjačem: 5,1l/100 km i 133 g/km CO2

– BlueHDi 150 S&S sa šesterostupanjskim ručnim mjenjačem: 5,3l/100 km i 139g/km CO2

– BlueHDi 180 S&S EAT6: 5,8l/100 km i 151 g/km CO2

cit citr1 citr2 citr3 citr4 citr5 citr6

 

Comments

comments