Citroën SpaceTourer 4X4 Ë Concept

Citroen će na skorašnjem Ženevskom autosalonu predstaviti jedinstveni konceptni automobil, interpretaciju posebne kolekcije „Ë“

Citroën SpaceTourer moderni je furgon koji beskompromisno povezuje dizajn, svestranost i udobnost. Samo nekoliko dana prije otvaranja Ženevskog salona automobila, francuski proizvođač nastavlja svoju SUV ofenzivu i otkriva SpaceTourer 4X4 Ë Concept. Jedinstvena interpretacija modela SpaceTourer preinačenog u suvremenoj izvedbi nadahnutoj posebnom kolekcijom „Ë“ predstavljenom na štandu marke Citroën na Pariškom salonu automobila. Stilski proizvodi koji su ujedno suvremeni i tehnološki napredni, proizvedeni su u ograničenoj seriji, a dobili su naziv prema neobičnom grafemu iz naziva marke Citroën, koji se izgovara kao „E s prijeglasom“.

U estetskom pogledu Citroën SpaceTourer 4X4 Ë Concept predstavlja finu obradu boja i materijala, unutra i izvana, te time dobiva snažan vizualan stav i energičan izgled. Taj konceptni automobil spaja ono najbolje iz furgona i SUV-a te u prvi plan stavlja sposobnost prilagođavanja svim terenima. Koncept krase posebne zaštitne obloge sprijeda i straga, kao i krovni nosači izgleda mat aluminija. Prepoznatljiv je po logotipu „4X4“ smještenom ispod bočnih osvrtnih zrcala te na vratima prtljažnika, a gume su mu opremljene lancima za snijeg. Izgledom pustolova i povišenim podvozjem (+ 60 mm) u odnosu na serijsku verziju, potvrđuje svoj status idealnog pratioca za intenzivan život u pokretu prepun razonode.

Opremljen je dizelskim motorom BlueHDi 150 S&S s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa te nudi performanse na svim podlogama i vrhunsku udobnost u vožnji neovisno o okolini. Kako bi se prilagodio intenzivnoj uporabi, opremljen je pogonom na sva četiri kotača na zahtjev. Ova 4WD transformacija , također moguća na serijskoj izvedbi, ostvarena je sa francuskim stručnjakom za terenska vozila, tvrtkom  Dangel.

Uz proširenu mobilnost preuzima i nove tehnologije za zadovoljstvo vozača i njegovih putnika. U skladu s programom Citroën Advanced Comfort® koji je stilsko, ali i tehnološko ostvarenje, opremljen je brojnim funkcijama koje pridonose praktičnoj uporabi i sigurnosti.

 

 

 

Comments

comments