Citroën Berlingo s produženom kabinom, skrojen po mjeri poslovnih korisnika

Citroën je lansirao novu verziju popularnog Berlinga, i to kao Van s produženom kabinom. Ova izvedba idealna je kombinacija za poslovne korisnike jer ovisno o potrebi prevozi do pet ljudi ili brdo tereta

Najnoviji član dostavne obitelji Berlinga kombinira sjedala za do pet putnika gdje je drugi red preklopiv, s pomičnom pregradom ukoliko treba prevesti veću količinu tereta. Osnova mu je dulja verzija karoserije, a izvana je prepoznatljiv po prednjem dijelu koji je s teretnog Berlinga, kao i po tome što nema stražnja bočna stakla.

U standardnom postavu, s normalno postavljenim stražnjim sjedalima, Berlingo Crew Van (produžena kabina) osigurava maksimalnu duljinu podnice od 1.450 mm i obujam tereta od 1,8 m3 što je dovoljno za smještaj standardne Euro palete. S preklopljenim stražnjim sjedalima, duljina poda se povećava na 2.000 mm, a zapremina na 3,5 m3.

Alternativno, sa svim preklopljenim stražnjim i suvozačkim sjedalom, te otvorenim otvorom za utovar, na desnoj strani podnica može smjestiti predete duge do 3.050 mm, uz ukupni volumen teretnog prostora od 4,03 prostorna metra. Maksimalno korisno opterećenje je 850 kg. Te brojke gotovo se podudaraju s Jumpyjem prve generacije koji je imao volumen teretnog prostora od 4,2 m3 i čak manju nosivost, 835 kg.

Kao i ostali modeli Berlinga, i ovaj već serijski donosi obilje standardnih elemenata opreme koja pruža optimalnu udobnost vozaču i svim putnicima. Tu spadaju klima uređaj, stražnji parking senzori, tempomat s limitatorom brzine i drugo, dok povezivost i multimediju predstavlja standardni radio s komandama na upravljaču, USB priključkom i Bluetoothom.

Novi Berlingo s produženom kabinom bit će dostupan s tri pogonske opcije. Citroenov trocilindrični 1,2-litarski benzinski motor s turbopunjenjem – 1,2 L PureTech 110 S&S sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem namijenjen je korisnicima koji prelaze manju kilometražu. Dizelska snaga dolazi iz Citroenovog četverocilindričnog 1,5-litarskog dizelskog motora, u obliku BlueHDi 100 S&S ili BlueHDi 130 S&S uz koji je na raspolaganju 8-stupanjski automatski mjenjač EAT8.

Glavna pogodnost njegove nabave je činjenica da se registrira kao lako gospodarsko vozilo sa mogućnoću 100 % odbitka PDV-a. U Citroenu očekuju kako će se najviše tražiti model 1.5 BlueHDi 100 S&S BVM koji stoji 152.000 kn + PDV.

Comments

comments