Citarom protiv koronavirusa

U samo tri tjedna, Daimler Buses je u svojoj tvornici u Neu-Ulmu preuredio međugradski autobus u specijalno vozilo za prijevoz bolesnika

Mercedes-Benz Citaro, koi je sada najveće vozilo hitne pomoći u Njemačkoj, koristit će DRK-Rettungsdienst Heidenheim-Ulm gGmbH (njemačka služba hitne medicinske pomoći Crvenog križa Heidenheim-Ulm). Vozilo je posuđeno njemačkom Crvenom križu (DRK) na razdoblje od šest mjeseci, s opcijom produljenja. Zajednički projekt podržava Sveučilišna bolnica u Ulmu koja pruža specijalizirano medicinsko osoblje za ovaj autobus. SWU Stadtwerke Ulm/Neu-Ulm GmbH (javno komunalno poduzeće) također je među sponzorima projekta i osigurava vozače i osoblje za održavanje.

Autobus je opremljen sa četiri elektrohidraulička nosila na kotačima sa sustavom utovara, četiri respiratora, četiri monitora, sonografskom jedinicom i uređajem za analizu plinova u krvi. Stvoren je i prostor za odlaganje dovoljno lijekova, opreme za njegu, dodatnih aparata za disanje i zaštitne odjeće. Mercedes-Benz Citaro preuređen je tako da se pacijenti mogu prevoziti u raznim položajima. Bočni prozori su laminirani su zbog privatnosti. Autobus je također opremljen plavim rotirajućim svjetlima i sirenom.

Comments

comments