Četvrt milijuna elektrificiranih Volkswagena

Jubilarni primjerak je bijeli e-Golf, koji je ujedno i najprodavanije elektrificirano vozilo u njihovoj ponudi. Kako kažu u Volkswagenu, do sada je kupcima isporučeno 104.000 ovih čisto električnih automobila, pa je e-Golf pokazao kako je dostojan svog brata s konvencionalnim pogonom koji je već gotovo 50 godina bestseler u Europi.

Drugi najtraženiji elektrificirani Volkswagen je hibridni Golf GTE s 51.000 prodanih primjeraka, treći je još jedan hibridni automobil – Passat Variant GTE, koji je stigao na adrese 42.000 kupaca, dok četvrtu poziciju zauzima potpuno električni model VW e-Up! s 21.000 prodanih jedinica. Inače, Volkswagen je u 2019. zabilježio rast prodaje elektrificiranih vozila s obzirom da je širom svijeta isporučeno preko 70.000 ovih automobila, dok je godinu dana ranije prodano 50.000 primjeraka. Glavna tržišta za ove automobile bila su Kina, Norveška, Njemačka, SAD i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Volkswagen očekuje da će se prodaja elektrificiranih vozila u 2020. značajno povećati, jer u prodajne salone stiže novi model na struju VW ID.3 koga već nazivaju električnom alternativom klasičnom Golfu. Dolazi s tri opcije baterije, različite po snazi i dosegu. Najslabiji model ima doseg od 330 km prema WLTP-u, srednji 420 km, dok bi top model trebao moći prijeći čak 550 kilometara.

Comments

comments