Četverogodišnjakinja testira kamion Volvo

U najnovijem filmu tvrtke Volvo Trucks „Look who’s driving“ malena Sophie stavlja 18-tonski Volvo FMX pred najteži izazov

U najnovijem testu uživo kompanije Volvo Trucks, „Look who’s driving“, četverogodišnja Sophie vozi Volvo FMX od 18 tona kroz gradilište pomoću daljinskog upravljača. Kamion je tijekom godine dobio nekoliko novih funkcija, a svrha testiranja jest pokazati koliko može izdržati i koliko jednostavno može svladati najzahtjevnija okruženja.

„Kako bismo pokazali što kamion može, želimo ga staviti pred pravi izazov. Koji testni vozač je neoprezniji od nepredvidivog četverogodišnjaka?“ pita nas Ricard Fritz, potpredsjednik kompanije Volvo Trucks. Vožnja od 360 stupnjeva U filmu Sophie na gradilištu upravlja kamionom koji se kreće na napredviđen način: između ostalog, penje se strmom i mekom padinom, a zatim se spušta u punom krugu od 360 stupnjeva. „Test bez dvojbe pokazuje sposobnost kamiona da svlada najekstremnije uvjete. Kako bismo mu u tome pomogli, dobio je funkcije kao što su Automatska kontrola proklizavanja koja ga zadržava u pokretu čak i na velikim nagibima i mekim površinama. Također pokazuje ukupnu snagu nepobjedivog dizajna kabine s robusnim prednjim kutovima i ojačanim slijepim okvirom“, kaže Gunnar Eliasson, voditelj lansiranja proizvoda u kompaniji Volvo Trucks. Film je najnovija epizoda u seriji filmova s testovima uživo koja obuhvaća prethodne globalne uspješnice kao što su The Epic Split i The Hamster Stunt.

 

Comments

comments