Butković: Nema poskupljenja karata i cestarina

Osim što razmišlja da se cijene i snize, ministar kaže da će epidemiolozi propisati kako će se putnici voziti u autobusima, a činjenica je da će se u javni prijevoz ići s maskama

Bitno je krenuti, a detalje ćemo utvrđivati po putu, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture u razgovoru za program Nove TV, i ujedno naglašava kako putničke karte neće poskupljivati. Dodao je kako veliki infrastrukturni projekti poput Pelješkog mosta i Istarskog ipsilona idu dalje. Osiguran je repromaterijal te transportni pravci. Što se tiče građana, od ponedjeljka kreće javni prijevoz, a za dva tjedna i međužupanijski. Butković kaže da će epidemiolozi propisati kako će se putnici voziti, a činjenica je da ćemo u javni prijevoz ići s maskama.

Cijene karata neće rasti ni u zračnom prometu, uvjerava ministar prometa. “Za sada od 11. svibnja uvodimo domaće linije Zagreb-Split, Zagreb-Dubrovnik. Međunarodni zračni promet još nije uspostavljen i pitanje je kad će biti. Prilikom ulaska u avion morat će se imati maske, postoji mogućnost da se mjeri temperatura, neće biti putnika u istom kapacitetu. I domaći zračni prijevoz država subvencionira, još nema govora o povećanju cijena”, kaže Butković. Neće biti ni povećanja cijena cestarina, već se razmišlja o snižavanju. “Neće biti ljetnog povećanja od 10 posto, a razmišljamo o modelu da se cijena snizi dodatno za hrvatske građane, ali to je delikatna odluka jer ne možemo isključiti one koji ne dolaze iz Hrvatske”, najavljuje ministar.

Comments

comments