Audi PB18 e-tron najavljuje električno doba “četiri prstena”

Koncept donosi 671 KS, a razvijat će najvećih 764 KS u konceptnoj izvedbi koja bi danas sutra mogla postati stvarnost. Upoznajte PB18…

Velebni festival Pebble Beach u Kaliforniji ove godine stvarno donosi mnoštvo zanimljivih vozila.  Najnovija i zasigurno jedna od najzanimljivijih je ona koja nosi “četiri prstena”.

Audi je na američkom tlu predstavio, supersportski PB18 e-tron. Model koji odudara, ali poprilično baca na današnje modele u ponudi.
Koliko je ultimativan govori recimo opcija, kada vozač sve karte baca na vožnju. Tako se vozačko sjedalo i svi ostali elementi pomiču u sredinu vozila, osiguravajući najbolji pregled ceste.


Brojke koje se kriju iza ovog koncepta također su zanimljive. Električni Audi donosi tri elektromotora, od kojih dva donose 604 KS na stražnju osovinu. Dok je za prednju određen jedan elektromotor snage 201 KS. Kada sve zbrojimo, to bi značilo ukupnu snagu od 671 KS, koja na kratko može biti značajno povećavana 764 KS. Baterije su kapaciteta od 95 kWh, te nude doseg od 500 km, a uz korištenje 800 V punjača moguće ga je napuniti za svega 15 minuta.

Ubrzanje PB18 do 100 km/h trajat će, pazite ovo, 2 sekunde! Ovo je zasigurno najava skorašnjeg novog modela iz Ingolstadta, kroz dvije godine sigurno će Nijemci nešto “skuhati”.

Comments

comments