Fiat Tipo dobitnik Autobesta

Novi kompaktni model Fiata,  koji nosi slavno ime, odabrao je međunarodni žiri sastavljen od 26 automoto novinara iz 26 različitih europskih država

Ovaj uspjeh pokazuje da je riječ o funkcionalnom automobilu s izvrsnim omjerom cijene i kvalitete, što je ključan koncept u obitelji vozila Fiat. Automobil sadrži ono što kupci iskonski cijene, jednostavan asortiman opreme i transparentnu prodajnu ponudu.

Žiri sastavljen od 26 automoto novinara iz 26 europskih država, što pokriva 91 % ukupne populacije kontinenta, dodijelio je automobilu 1492 boda za trinaest različitih parametara uključujući dizajn, udobnost, troškove posjedovanja, vozne sposobnosti, cijenu, servisnu mrežu, distribuciju rezervnih dijelova, svestranost i otkupnu vrijednost. Ukratko, automobil mora imati najbolji omjer cijene i kvalitete prema kriterijima većine europskih kupaca da bi pobijedio.

Ove je godine Fiat Tipo bio bolji od ostala četiri finalista: u užem krugu bili su Opel Astra, novi Hyundai Tucson, Honda CRV i Mazda CX-3. Prema žiriju, Fiat Tipo izvrstan je proizvod koji sadrži sve što je potrebno za zadovoljavanje potreba prosječnih europskih kupaca: dizajn, modeli motora, visoka razina kvalitete, udobnost, svestranost i izvrstan omjer cijene i kvalitete.

Ceremonija dodjele nagrada održat će se sljedeće veljače u Milanu. To će biti prva gala večera nakon proširenja žirija i dodavanja novih članova koji predstavljaju Austriju, Belgiju, Francusku, Irsku, Italiju, Nizozemsku, Norvešku, Portugal, Španjolsku, Švedsku i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Prodaja je uspješno krenula ovog mjeseca u Italiji – prodano je više od zapanjujućih tisuću primjeraka tijekom prve vikend-akcije distributera. Fiat Tipo na hrvatsko tržište dolazi krajem ožujka, 2016.

Detaljno gledajući, novi je model automobil velikog kapaciteta (520 litara) s kompaktnim ukupnim dimenzijama (duljine 4,54 metara, širine 1,79 metara i visine 1,49 metara). Međuosovinski razmak od 2,64 metra dodatno naglašava njegovu izvanrednu udobnost u unutrašnjosti. Sve je to dodatno uljepšano talijanskim dizajnom, izvana i iznutra, zbog čega je ovaj automobil jedinstven u svom segmentu.

Comments

comments