500 Renaulta Zoe za Car Sharing u Parizu

U središtu Pariza i Clichyja za najam je putem Renaultove usluge Zity sada dostupno 500 primjeraka električnog Renaulta, 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu

Grupa Renault nastavlja s pružanjem usluge dijeljenja električnih vozila ZITY u Parizu. Parižanima je od 20. svibnja na raspolaganju flota od 500 primjeraka posve električnog Renaulta ZOE. U tijeku je pokretanje spomenute usluge najma, koje je isprva bilo najavljeno za ožujak, a potom odgođeno zbog mjera ograničavanja kretanja, u skladu s preporukama nacionalnog sanitarnog protokola za obustavu mjera ograničavanja kretanja Ministarstva prometa. Koliko to stoji? Početna cijena je od 0,29 € po minuti uz mogućnost kupnje jednog od tri vremenska paketa s fiksnom cijenom, za produženu upotrebu, od 24, 48 ili 72 sata po cijenama od 35, 55 i 65 Eura. Tu su i opcije pretplate (prepaid) gdje se korisnike nagrađuje s više vožnje za uplaćenu svotu.

Unaprijed uplaćeni iznos može se iskoristiti i u Madridu (gdje je usluga ponovno aktivna također od 20. svibnja), a kasnije će se moći iskoristiti i u drugim gradovima na koje će se proširiti. Zahvaljujući aplikaciji za pametne telefone ZITY, korisnici u bilo koje doba dana ili noći mogu na zemljovidu pronaći slobodno vozilo u svojoj neposrednoj blizini. Usluga omogućuje trenutačnu rezervaciju vozila, a vozilo se otključava s pomoću aplikacije. Po završetku korištenja usluge, zaključano vozilo potrebno je ostaviti na bilo kojem nadzemnom javnom parkiralištu te ga zaključati. U skladu s nacionalnim zdravstvenim protokolom koji je propisalo Ministarstvo prometa članovi pružatelji usluge Zity imaju na raspolaganju zaštitne maske te se moraju pridržavati mjera socijalnog distanciranja pri preuzimanju i vraćanju vozila kao i za vrijeme putovanja. Kad tim Zityja vozi automobil na punjenje baterije, ujedno obave i njegovu dezinfekciju.

Comments

comments