300 Sprintera za nizozemsku policiju

Nakon što je provela intenzivna testiranja, nizozemska policija je sklopila okvirni sporazum o nabavi 300 novih Mercedes-Benz Sprintera 316 CDI

„Naše iskustvo s različitim modelima iz game Mercedes-Benza je bilo veoma dobro. Stoga se radujemo novim Sprinterima u našoj službi. Odlični su za vožnju i vrlo su okretni, što nas je osvojilo!“ objašnjava Gerrit den Uyl, direktor centra policijskih službi Nizozemske.

Prije sklapanja Ugovora, provedeno je opsežno testiranje, a tu je Sprinter pokazao svoje mogućnosti, visoku kvalitetu i izvanrednu dinamiku zahvaljujući 7G-TRONIC mjenjaču. On osigurava glatko prebacivanje stupnjeva prijenosa, bez gubitka okretnog momenta, te smanjenu potrošnju goriva. Ovaj model sa 160 KS u prosjeku troši 7,1 litru goriva uz emisiju CO2 od 186 g/km. Osim toga, ima mali krug okretanja, što omogućuje fleksibilnost i jednostavno manevriranje, čak i na malom prostoru, tipično za urbane sredine. I još nešto što je bitno, u Sprinter se može smjestiti osam policajaca.

Posebno su opremljeni sirenama, istaknutim rotacijskim svjetlima, zaštitnim rešetkama na ostakljenim površinama i razglasnim sustavom. Također, tu je i vrhunska oprema s mogućnošću priključenja na Nacionalnu operativnu mrežu (National Operational Network System), koja omogućuje prijenos žive slike s policijskih helikoptera, kao i Position Monitoring System za komunikaciju s komandnim centrom. Opremanje je povjereno provjerenom partneru Dutch VanPartner Mercedes-Benz VDL Bus Venlo bv. Prva vozila obuhvaćena ovim sporazumom, na radost nizozemskih policajaca, već su isporučena.

Comments

comments