30. Svjetsko prvenstvo profesionalnih vozača

Konac ljeta svake parne godine rezerviran je za tradicionalni globalni vozački spektakl. Ove godine će se Svjetsko prventsvo u organizaciji UICR-a održati na sjeveru Starog kontinenta, u Finskoj

Jyväskylä, grad u središtu Finske poznat je po legendarnom reliju koji se već desetljećima tamo vozi. U zemlji tisuću jezera posljednjeg vikenda kolovoza odmjeriti će znanje i snage timovi iz 13 zemalja s preko 150 natjecatelja, među kojima je nakon šest godina ponovno Hrvatska. Nakon što je partner krovne svjetske udruge vozača, UICR-a, od ove godine postao Sindikat hrvatskog vozača postavili su se svi preduvjeti da naši vozači ponovno budu dio svjetske elite. Medijski sponzor hrvatskog tima je Transport magazin, partner Sindikata hrvatskog vozača i Učilišta za cestovni promet.

Hrvatski tim čini pet natjecatelja koji će nastupiti u kategorijama kamiona s poluprikolicom, autobusa i lakog komercijalnog vozila. Ostale kategorije su još kamion, kamion s prikolicom, učenik i eko vožnja. Natjecanje će sa svojim vozilima potpomoći svi najveći svjetski proizvođači komercijalnih vozila.

Ova svojevrsna vozačka olimpijada ove godine se održava u organizaciji finske tvrtke rahtarit a svečanost otvorenja i završnu svečanost dodjele nagrada (pojedinačne i timske) moći ćete pratiti na našoj stranici putem video linka.

 

Vozila za natjecanje:

Kamion                                  Mercedes-Benz

Autobus                                Volvo

Kamion s p/prikolicom        Scania

Kamion i prikolica               Sisu

Učenik                                  MAN

Dostavno vozilo                  Iveco

Eco vožnja                           Volvo

Comments

comments