20 godina Volvo Trucksa u Hrvatskoj

Tijekom tog vremena postao je jedan od najvažnijih opskrbljivača teških gospodarskih vozila u Hrvatskoj, s izuzetno dobrom pozicijom na tržištu te s vrhunskim ugledom

Počeci poslovanja kreću davne 1998. godine, kada je u Hrvatskoj osnovano predstavništvo Volvo Trucksa. Nakon postavljanja temelja i utvrđivanja budućih ciljeva, opseg poslovanja je naglo počeo rasti, tako da je već par godina kasnije, u ljeto 2003. godine, osnovano poduzeće Volvo Hrvatska d.o.o. Širenjem poslovanja, došlo je do potrebe za zapošljavanjem novih stručnih kadrova tako da je iste godine tim čak peterostruko narastao. U jesen 2003. godine Volvo Trucks je preselio u novu zgradu, u prvi Volvo Trucks Centar koji je bio lociran na zapadnom dijelu Zagreba. Sada je sve bilo na mjestu, Volvo Truck je počeo pisati novo poglavlje svoje priče u Hrvatskoj. Tim koji je predstavljao poduzeće bio je orijentiran na izgradnju izvanrednih poslovnih odnosa, a tržište je prepoznalo Volvo Trucks kao pouzdanog partnera.

Tad je krenula ekspanzija.  Volvo Truck servis u Žminju otvoren je 2003., da bi 2006. uslijedilo otvorenje Volvo Truck servisa u Čakovcu. Godinu dana kasnije 2007. otvoren je servisni centar u Splitu, a 2008. godine otvoren je Volvo Truck Centar u Đakovu. U tom periodu dogodio se i procvat tržišta gospodarskih vozila u Hrvatskoj, 2003. je ukupno bilo je registrirano 796 teških gospodarskih vozila, a u 2008. statistike su zabilježile rekordnih 1700 vozila. U tom periodu tržišni udio Volvo Trucksa porastao s 11% na gotovo 20%.

Sljedeći veliki događaj zbio se 2009. godine kada je servis u Zagrebu preseljen na lokaciju gdje se Volvo Trucks nalazi i danas, u moderni, suvremeno opremljeni prodajno servisni centar, smješten u Lučkom. Velika prekretnica dogodila se 2012. godine kada je Volvo Trucks spojio servisnu mrežu sa servisima marke Renault Trucks, čime je dodatno ojačao poziciju na tržištu. Poduzeće je promijenilo ime u Volvo Group Croatia d.o.o.

Prigodom rođendana pripremljeno je i posebno izdanje kamiona Volvo FH koji je isključivo dostupan u Hrvatskoj. Ukrašen je diskretnom oznakom serije, a pokreće ga 13-litarski motor od 338 kW (460 KS). Za umjerenu potrošnju goriva dobio je paket Airflow, a tu je i pojačana Web+ kočnica kao i ACC tempomat. Kupci ovog kamiona dobijaju i jednogodišnje gratis održavanje za Zlatni Servisni Ugovor sklopljen na 5 godina!

Ove godine Volvo Trucks obilježava još dva vrlo važna jubileja. Volvo Trucks globalno obilježava 90 godina od rođenja svog prvog kamiona koji je iz tvornice izašao 1928., dok je pred točno 25 godina nastao prvi kamion Volvo FH.

Comments

comments