Predstavljen Mercedesov pickup, X-Class

S X-CLASS konceptom, pompozno predstavljenim sinoć u Stockholmu, odjel Mercedes-Benz Vans daje konkretan pogled na svoj novi pickup, X-klasu

Prvi premium pickup kombinirat će najbolje od dva svijeta što Mercedes-Benz impresivno demonstrira s dvije dizajnerske izvedbe ovog konceptnog automobila. X-CLASS koncept powerful adventurer ilustrira da će buduća X-klasa uključivati sve prednosti klasičnih pickup vozila – čvrsti, funkcionalni, snažni i s terenskim sposobnostima. X-CLASS koncept stylish explorer ide korak dalje i prikazuje što će razlikovati pickup koji će nositi Mercedesovu zvijezdu od konkurenata. X-klasa biti će pravi Mercedes hvaljenog dizajna i udobnosti ove marke sve do dinamike i sigurnosti vožnje. To će Mercedes-Benz učiniti prvim premium proizvođačem koji će zadovoljiti promjenjive zahtjeve klijenata na globalnom tržištu srednjih pickup modela, te će čvrsti, jednotonski pickup sa sjedalima za do pet osoba učiniti atraktivnim urbanim i obiteljskim vozilom.

Kao što je to uobičajeno kod Mercedes-Benza, kupci X-klase biti će u mogućnosti birati različite linije opreme radi prilagođavanja vanjštine i unutrašnjosti. Uz to, razvit će posebnu ponudu dodataka za ovaj pickup, na primjer pokrove teretnog prostora i razne stilske elemente. Zahvaljujući iskušanoj i dokazanoj modularnoj strategiji, niz unutrašnjih komponenata koje klijenti znaju i cijene iz C-klase i V-klase pronaći će se u X-klasi – od savršeno izvedenih materijala visoke kvalitete i informacijsko-zabavnih sustava do ergonomske udobnosti sjedala.  X-klasa će također postaviti nove standarde ovog segmenta u smislu povezivosti. Zahvaljujući komunikacijskom modulu sa SIM karticom, biti će moguće koristiti bogate „Mercedes me“ connect usluge.

Raznovrsnost će se na sličan način moći pronaći u ponudi motora. Top model biti će pokretan V6 dizelskim motorom u kombinaciji s 4MATIC stalnim pogonom na sve kotače. Ovaj motor visokog okretnog momenta osigurati će visoku dinamiku vožnje na cesti i izvan nje. Pogon na sve kotače kombinirati će elektronski sustav kontrole proklizavanja, prijenosni sklop s redukcijom i dvije blokade diferencijala. Sustav kontrole proklizavanja i električki upravljana blokada diferencijala na zahtjev usmjeravati će snagu na kotače koji će omogućiti najbolje prianjanje. U ekstremnim terenskim uvjetima, stražnji diferencijal i diferencijal između osovina moći će se blokirati. To će omogućiti sigurno svladavanje teških prepreka i uspona.

S ovim pickup modelom, Mercedes-Benz Vans odjel proširiti će ponudu svojih modela s četvrtim modelom u nizu. U isto vrijeme, marka sa zvijezdom postat će prvi premium proizvođač koji će zauzeti obećavajući segment srednjih pickup vozila. Kompanija Daimler AG će do početka prodaje u ovu novu seriju modela uložiti deveteroznamenkasti iznos eura. U prodaju će krenuti krajem 2017. Pod nazivom Mercedes-Benz X-klase. Ključna tržišta biti će Argentina, Brazil, Južna Afrika, Australija i Europa.

Comments

comments