Volkswagen up! za prvi HR car sharing

Matija Krznar, direktor tvrtke Urban Mobility i Vedran Prasnikar, direktor Porsche Inter Auta  u Zagrebu su potpisali ugovor o isporuci 30 Volkswagen up! vozila za projekt car sharing Spin City

U Zagrebu će na proljeće započeti car sharing projekt Spin City, odnosno usluga sukorištenja automobila za vožnju gradom i okolicom u sklopu koje će se na  gradske ulice rasporediti 30 vozila Volkswagen up! – 10 na električni i 20 na klasični pogon. Riječ je o rješenju koje, uz primjenu suvremene tehnologije, integrira ekonomiju dijeljenja sa suvremenom zelenom ekonomijom. Putem tako definiranog sustava, Spin City korisnici će unajmljivati vozilo upravo onoliko koliko im je potrebno, a bez troškova posjedovanja i njegova održavanja.

“Pri oblikovanju car sharing usluge Spin City orijentirali smo se na praktična i pouzdana gradska vozila, a što smo prepoznali u ponudi Porsche Inter Auta. Izuzetno nam je bilo bitno da flota sadržava što veći udio električnih vozila s obzirom na dostupnu infrastrukturu za punjenje. S implementacijom čak trećine flote na električni pogon, Spin City dovodi Zagreb među vodeće europske gradove s niskom razinom ispuštanja ugljičnog dioksida po car sharing vozilu te omogućuje značajnu dobrobit za okoliš. Drago nam je da je Porsche Inter Auto kuća među prvima prepoznala našu ideju i vjerujemo da će dogovorena suradnja omogućiti ostvarivanje zajedničkih interesa sa svim popratnim vrijednostima koje ovaj projekt donosi,” istaknuo je Matija Krznar, direktor tvrtke Urban Mobility koja pokreće uslugu Spin City.

car sharing

“U skladu s europskim rješenjima koja, uz primjenu suvremene tehnologije, integriraju ekonomiju dijeljenja sa suvremenom zelenom ekonomijom, Porsche Inter Auto odlučio je podržati ideju tvrtke Urban Mobility koja pokreće uslugu Spin City i odluku da se u flotu uključe i električna vozila VW e-up!,” rekao je Vedran Prasnikar, direktor tvrtke Porsche Inter Auto.

Comments

comments