Sjajne brojke uz vrijednu obljetnicu

S ukupnim prometom od 22,1 milijun eura u Sloveniji i Hrvatskoj u 2016. godini, GEFCO u sljedećoj godini očekuje dvoznamenkasti rast te brojke

Još od osnivanja podružnice u Sloveniji prije deset godina GEFCO, globalni igrač u industrijskoj i europski lider u automobilskoj logistici, je uspješno izrastao u jednog od najpouzdanijih partnera u logističkoj industriji u regiji. Njihov raznolik portfelj obuhvaća vodeće svjetske kompanije kao što su Revoz, član Renaultove grupacije, Gorenje, Hella, Emil Frey te odnedavno i L’Oréal. U sljedećoj godini očekuju dvoznamenkast rast u regiji Adriatik.

Ove je godine obilježena važna prekretnica u regionalnom razvoju poduzeća najavom udruženja snaga u Sloveniji i Hrvatskoj, gdje je GEFCO prisutan od 2013. godine, u cilju unapređenja ponude usluga i poslovne izvrsnosti u regiji. Sjedište poduzeća u Kopru djelovat će kao središte Grupe GEFCO u regiji Adriatik.

Pierre-Jean Lorrain, izvršni potpredsjednik poduzeća GEFCO za Zapadnu i Srednju Europu, Balkan, Bliski Istok i Sredozemlje, izjavio je: „Naša nas je ambicija za daljnjim razvojem u ovoj regiji potaknula da prije deset godina osnujemo podružnicu u Sloveniji. Danas možemo sa sigurnošću reći da je to bila dobra odluka, s obzirom na to da su i Slovenija i Hrvatska više nego ikad prepoznate kao ključne logističke karike za Srednju i Južnu Europu, s velikim potencijalom za dodatnim jačanjem tog položaja.“

Olga Danyliuk i Pierre-Jean Lorrain

Dosadašnji rast poduzeća u regiji Adriatik zaista je impresivan, s obzirom na to da su u proteklih pet godina gotovo udvostručili svoje prihode. S ukupnim prometom od 22,1 milijun eura u Sloveniji i Hrvatskoj u 2016. godini, GEFCO u sljedećoj godini očekuje dvoznamenkasti rast te brojke.

„U regiji Adriatik planiramo nastaviti s iznimnim poslovnim razvojem i rastom. Do 2020. planiramo širenje u nove poslovne segmente, poput pružanja logističkih usluga za farmaceutsku industriju. Poslovanje po principu lean upravljanja omogućit će nam ostvarenje tih ciljeva u regiji Adriatik te će učvrstiti našu poziciju prepoznatog pružatelja vrhunskih logističkih usluga u skladu s potrebama svojih klijenata“, objasnila je Olga Danyliuk, glavna direktorica poduzeća GEFCO u Sloveniji i Hrvatskoj.

Još je jedno značajno ostvarenje poduzeća u regiji Adriatik prijevoz gotovo 75.000 vozila tijekom 2016. godine, od kojih je većina utovarena u luci u Kopru koja je tako postala jedan od njihovih najvećih i najznačajnijih partnera u regiji.

U regiji Adriatik GEFCO trenutna upravlja flotom od oko 80 teretnih vozila, pri čemu sva vozila osiguravaju slovenski i hrvatski autoprijevoznici, a u sljedećoj je godini cilj povećati taj broj na stotinu. Na globalnoj razini GEFCO podugovara gotovo 90 posto svojih usluga transporta s lokalnim prijevoznicima i to je način na koji poduzeće želi dalje razvijati poslovanje i u ovoj regiji.

Comments

comments