Novi C4 Cactus na Zagreb auto showu

Citroën će na Zagreb Auto Showu 2018. hrvatskoj publici premijerno predstaviti novo izdanje popularnog C4 Cactusa koji je svjetsku premijeru imao prošlog mjeseca u Ženevi

U svom novom, i kako u Citroënu kažu, odraslijem i ozbiljnijem izdanju, donosi dubinske promjene i već na prvi pogled se razlikuje od prethodnika. To je, između ostalih poboljšanja, bilo potrebno jer je planirano da na tržištu zamijeni dva Citroenova modela; dosadašnji C4 Cactus ali i hatchback C4. Hrabar potez, vidjet ćemo što će kupci reći. U pogledu tehnologije i motora on je tipičan pripadnik svojeg segmenta, a ističe se svojim jedinstvenim karakterom i udobnošću. Dizajn  je i dalje odvažan i moderan, ali sada sa stiliziranim „airbumpsima“ koji su spušteni u donji dio vrata.

U unutrašnjosti ga krasi poslovična udobnost, dok u vožnji program Citroën Advanced Comfort prvi put u Europi uvodi ovjes s progresivnim hidrauličnim graničnicima (Progressive Hydraulic Cushions – PHC). Kako kažu, njima se uvelike omogućuje dojam „letećeg tepiha“ i pored toga, prvi put u svijetu predstavlja sjedala Advanced Comfort. S druge strane, osim Airbumpsa “izgubio” je još jednu svoju posebnost, prednja spojena “sofa” sjedala koja su bila dostupna u verziji s automatskim mjenjačem (s ručicom pored volana). U ponudi je s tri razine opremljenosti, Live, Feel i Shine te s cijenom već od 102.900 kn. Službeni start na našem tržištu je označen za prvi dan Zagreb auto showa, 10. travnja 2018.

 

Comments

comments