Nova S Klasa sama je sišla s trake

Neovisna vožnja od izlaska s proizvodne linije do utovarnog prostora tvornice pokazuje budućnost u kojoj će biti moguće koristiti sustave pomoći vozaču u samoj proizvodnji

Sa svojom novom S-klasom, Mercedes-Benz ulazi u novu dimenziju vožnje i za automobilsku industriju u cijelom svijetu podiže standard proizvodnje. Za službeni početak proizvodnje ove luksuzne limuzine u Mercedes-Benzovoj tvornici u Sindelfingenu, model S 560 4MATIC samostalno se spustio s proizvodne linije, bez vozača za upravljačem. Nakon toga, vozilo se automatski odvezlo približno 1,5 kilometara do utovarnog prostora unutar tvornice. Kako bi se osiguralo da automobil pouzdano dođe do svog odredišta, koristila se novo razvijena i patentirana tehnologija. Kamere, radarski i ultrazvučni senzori zajedno djeluju s moćnim softverom kako bi neovisno ubrzali i kočili S-klasu i osigurali da pouzdano ostane na željenoj putanji.

Sada kada su postavljeni tehnički preduvjeti za autonomnu vožnju od proizvodne linije do utovarnog prostora, tvornica u Sindelfingenu trenutačno istražuje moguću uporabu ovog sustava u serijskoj proizvodnji te njegove dodatne potencijale. Zaposlenici sada voze završena vozila od proizvodnih hala do parkirališta za utovar a nakon toga se autobusom vraćaju na svoje početne pozicije. Ovaj pilot test pruža mogućnost skupljanja praktičnog iskustva za budućnost ”autonomne vožnje” na javnim cestama, što se može koristiti za dodatni razvoj. Nova Mercedes-Benz S-klasa postavlja svjetske standarde u sigurnosti, udobnosti i povezivosti, te se nalazi na putu do autonomne vožnje. Neovisna vožnja od proizvodne linije do utovarnog prostora tvornice pokazuje kako će u budućnosti moći koristiti sustave pomoći vozaču u proizvodnji.

U Mercedes-Benzu predviđaju kako će, već u ne tako dalekoj budućnosti, na ovaj način novi automobil čak pronaći put od proizvodne linije do svog novog vlasnika.

Comments

comments