Continentalov 3D dodirni zaslon

Na sajmu potrošačke elektronike koji se upravo održava u Las Vegasu zapažen nastup ima i Continental, ali ne u ulozi proizvođača pneumatika već pružatelja naprednih tehnoloških rješenja

Zvijezda njihovog nastupa je prvi dodirni zaslon na svijetu s 3D površinom,  koji kombinira jedinstven vizualni izgled s potpuno novim operativnim konceptom. Ovaj inovativni zaslon osjetljiv na dodir može se instinktivno koristiti, povećavajući korisničko iskustvo a time i sigurnost. Tehnološka tvrtka nagrađena je nagradom CES 2018 Best of Innovation, zbog svog vrhunskog dizajna i najmodernije tehnologije.

Njihovo najnovije rješenje za prikazivanje kombinira tri elementa: dizajn, sigurnost i korisničko iskustvo. 3D površina ne samo da je uzbudljivo dizajnirana, već također osigurava da vozači mogu upravljati raznim funkcijama bez da moraju skrenuti pogled s ceste.

Rastuća potražnja među korisnicima za novim značajkama i digitalnim sadržajem znači da su dodirni zasloni u vozilu sve veći i veći. Dok su konvencionalni zasloni idealni za fleksibilno prikazivanje digitalnih informacija, njihovi nedostaci brzo postaju vidljivi kad je riječ o jednostavnosti korištenja i njihovog skladnog postavljanja u interijer vozila. Kako bi to riješio, Continental je razvio posebnu 3D površinu za svoj novi zaslon. 3D elementi omogućuju specifični osjet visoko kvalitetne plastične površine i istodobno usmjeravanje prstiju koje korisnici mogu stvarno osjetiti. Continentalova dodirna tehnologija također omogućava da zaslon pruži taktilne povratne informacije kad se dotakne.

Budući da su sučelja sve složenija, kombinacija aktivnih, dodirnih i pasivnih povratnih informacija i s 3D površine osigurava izvanredno korisničko iskustvo i značajno poboljšava sigurnost u radu. Upravljački elementi mogu koristiti 3D elemente osjetljive na dodir na bočnim stranama zaslona kao klizači za postavljanje često korištenih funkcija, kao što su postavke glasnoće ili temperature, bez potrebe za pomicanjem iz prikazanog izbornika. U središtu zaslona su specifični virtualni gumbi koji omogućuju rad niza aplikacija koje se mijenjaju ovisno o trenutnom izborniku. Da bi se spriječilo slučajno pokretanje nekih funkcija tijekom interakcije s 3D elementima, prije izvršenja naredbe mjeri se sila pritiska. Pored toga, taktilno se označuje vozačima kada su prstom stigli do ruba zaslona. Dodirna povratna informacija dobiva se u obliku kratkog i preciznog mehaničkog impulsa koji se prenosi na površinu zaslona. Pored toga, bilo koje mehanizirano kretanje zaslona potpuno je nevidljivo golim okom.

Kako bi optimizirao kontrast 3D dodirne površine, Continental je koristio optički vezane, topografske elemente koji su visoki do deset milimetara, homogeno obojani i mogu se mijenjati kako bi odgovarali bilo kojoj veličini i formatu zaslona.

Comments

comments