Caddy premašio dva milijuna vozila

U tvornici u poljskom Antonineku, dijelu poduzeća Volkswagen Poznań (društvo kćer marke Volkswagen gospodarska vozila) proizveden je dvomilijunti primjerak popularnog lakog dostavnjaka

Riječ je o modelu Caddy Maxi Trendline četvrte generacije sa sedam sjedala, u Candy bijeloj boji i 1,4 litrenim TSI motorom od 92 kW. Impresivna je činjenica što je samo lani proizvedeno oko 165 000 modela vozila Caddy (+3,8 %), a to je najveća količina od utemeljenja poduzeća 1993. godine. Dvomilijunto vozilo otišlo je poljskoj humanitarnoj organizaciji „Sv. brat Albert“. Trenutačna dnevna proizvodnja modela Caddy u tvornici u Antonineku iznosi oko 720 vozila, dok je 2003. godine iznosila oko 520 vozila. Osim modela Caddy, u poduzeću Volkswagen Poznań također se proizvode varijante gospodarskih vozila serije T (uključujući pick-up, furgon i Kombi).

Povijest ovog modela seže u  1978. kad je u SAD-u predstavljen Golf s otvorenom utovarnom površinom, a zatim je 1982. godine uslijedila proizvodnja modela Caddy za europsko tržište. Druga je generacija uvedena na tržište 1995. godine. Model Caddy (treća i četvrta generacija) proizvodi se od 2003. godine u tvornici Poznań u Poljskoj.

Comments

comments